Gündem
07 Ara 2010 13:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

FOX TV, CENGİZ SEMERCİOĞLU'NUN ''TELEKULAK'' YALANI İÇİN DAVA AÇIYOR!

Hürriyet Kelebek'in yazarı Cengiz Semercioğlu'nun, Fox'ta ekrana gelen "Bizden Kaçmaz" programı ile ilgili iddialarına Fox'tan yanıt geldi. İşte o açıklama...

Sayın Basın Mensupları,


04 Aralık 2010 Cumartesi günü Hürriyet Gazetesi’nin Kelebek ekindeki Cengiz Semercioğlu’nun köşesinde yer alan FOX TV ve Bizden Kaçmaz programı ile ilgili yazı ve sonrasında bazı köşe yazılarında da yer alan konu, bahsedildiği şekilde gerçekleşmemiştir.
 
Programda; yazıda belirtildiği gibi gizli bir dinleme, masaya konmuş gizli bir mikrofon, ses kayıt cihazı ya da yazıda belirtildiği gibi bir “telekulak” durumu kesinlikle söz konusu değildir.

Bu durum, ekteki yayın görüntülerinden de anlaşılacağı üzere sesin kameranın tepe mikrofonundan alındığı açıkça ortadadır. Görüntüler dikkatlice izlenirse kaydedilen ses, yüksek sesle konuşan organizatör Murat Yıldırım’a aittir. Cengiz Semercioğlu’nun ya da Hande Yener’in konuşmaları kamera uzakta olduğu için duyulmamıştır. Mikrofon bahsedildiği gibi “masaya gizlenseydi” sohbet eden herkesin konuşmaları açık ve net şekilde duyulurdu.

Bilindiği gibi kameralar, görüntüyle birlikte ses de kaydetmektedir. Bizden Kaçmaz ekibi görüntüleri halka açık bir mekanda, kendilerini saklama ihtiyacı duymadan çekmişlerdir.

Konu hakkında kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik yayın yapan kişiler ve kurumlar hakkında FOX TV yasal haklarını kullanacaktır. 

Konuyu bilgilerinize sunar, ilginiz ve hassasiyetiniz içiniz teşekkür ederiz.

Not:  Haberin yayın bandı ve ham bandı ektedir.


FOX Türkiye
Kurumsal İletişim Departmanı


İŞTE BİZDEN KAÇMAZ’DA YAYINLANAN O HABERİN HAM VE MONTAJLANMIŞ GÖRÜNTÜLERİ....