Gündem
25 Mayıs 2011 08:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:23

FLAŞ! FLAŞ! RAUF DENKTAŞ FELÇ GEÇİRDİ! SAĞLIK DURUMU NASIL?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Lefkoşa’da Doktor Burhan Nalbantoğlu devlet hastanesine kaldırılan Denktaş, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne nakledildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, Denktaş’ı ziyaret etmek üzere hastaneye geldiler.

BAŞHEKİM YARDIMCISI PROF. KAPTANOĞLU: "BEYİNDE BİR MİKTAR TIKANIKLIK TESPİT EDİLDİ. GENEL DURUMU OLDUKÇA STABİL"

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, KKTC’nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın çekilen tomografi, MR ve diğer tetkiklerinde beyinde bir miktar tıkanıklık tespit edildiğini ve tedavisine başlandığını açıkladı.

Rauf Denktaş’a YDÜ Hastanesi’nde ilk müdahaleyi yapan Kaptanoğlu, YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen ve oğlu Serdar Denktaş’la birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kaptanoğlu, 1. Cumhurbaşkanı Denktaş’ın, saat 17.30 sıralarında beyine pıhtı atması sonucu bir rahatsızlık geçirdiğini, tedavisi öncesinde tomografi, MR ve diğer tetkiklerin yapıldığını, bunlar neticesinde beyinde bir miktar tıkanıklık tespit edilerek tedavisine başlandığını ve şu anda tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Hayati tehlike riski olup olmadığının sorulması üzerine Kaptanoğlu, "Beyin kanamalarının hepsinde risk var. Genel durumu oldukça stabil" dedi.

Bu arada,Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hastaneye geldi.