Gündem
14 Nis 2009 10:23 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:38

FLAŞ!.. FLAŞ!.. DTP'YE OPERASYON!..27 NOKTAYA BASKIN VAR! 3 GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINDA!..

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah erken saatlerde aralarında DTP'li eski yöneticilerin evlerinin de bulunduğu 27 noktaya baskın yaptı.



Terörle mücadele ekipleri tarafından 13 ilde PKK bağlantılı 90 yer ve örgüte baskın düzenleniyor. Baskınlar terör örgütüne yönelik olarak başta Diyarbakır, Batman ve Mardin olmak üzere, Aydın, Adana ve Elazığ'da eş zamanlı olarak başlatıldı.


DTP'nin üç genel başkan yardımcısı da gözaltına alındı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Terörle Mücadele Müdürlüğü ekiplerince 12 ilde başlatılan operasyonlarda aralarında DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek ile terör örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'ın avukatı Seracettin Irmak'ın da bulunduğu 40'ı aşkın kişi gözaltına alındı.


GÖZALTINA ALINANLAR


DTP Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek
DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun
DTP Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak
Terör Örgütü ele başısı Abdullah Öcalan'ın avukatı Seracettin Irmak
Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli


DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu sabah erken saatlerde aralarında DTP'li eski yöneticilerin evlerinin de bulunduğu noktalara baskın yaptı. Eş zamanlı operasyonda başta Diyarbakır ve Batman'da olmak üzere pek çok kişi gözaltına alındı.


Ekipleri saat 04.00'te operasyon için düğmeye bastı. DTP'li eski yöneticilerin evleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Konukevi ile geçen ay seçim yasaklarına aykırı Kürtçe yayın yaptığı için 12 gün süreyle kapatılan Gün TV'nin de aralarında bulunduğu 27 nokta basıldı. Buralarda yapılan aramalarda bazı kişiler gözaltına alınırken, bilgisayar ve belgelere el konuldu.


Operasyon kapsamında DTP'li Batman Belediyesi İmar Müdürü Heval Erdemli'de gözaltına alınırık Diyarbakır'a getirildi