Gündem
18 Oca 2012 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:14

FINANCIAL TIMES'TAN HÜKÜMETE UYARI!

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, üçüncü Boğaz köprüsü ile ilgili hükümeti ciddi bir şekilde uyardı.

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, üçüncü Boğaz köprüsünün hükümete 3-4 milyar dolara mal olabileceğini belirterek, bu durumda bütçe açığının GSYH’ye oranının yüzde 1.4’den yüzde 2’ye yakın bir noktaya çıkabileceği tahminlerini yansıtırken, kamu gelirlerinde bu yıl için belirlenen yüzde 12’lik nominal artış hedefine ilişkin kuşkularını da aktardı.

Haberde, "Gerçekten köprü meselesi, büyük altyapı projelerinin bir gelir kaynağı olmaktan çok kaynak tüketebileceğini gösteriyor gibi. Ayrıca, köprü, herkes tarafından desteklenen bir proje de değil" denildi.

Gazete, 5-6 milyar dolarlık üçüncü köprü projesine ilişkin ihalenin beklenen 18 şirketten hiç birinin teklif vermediğine işaret ederek hükümetin köprünün yapımını kendisinin finanse edeceğini söylediğini kaydetti.

Bu kararın, Türkiye’nin altyapı ihtiyaçları, ülkenin maliyesi ve İstanbul’un geleceğini etkileyeceğini savunan gazete, ülkenin son dönemde düzenlenen altyapı ihalelerinin "pek parlak" geçmediği değerlendirmelerine de yer verdi.

Vatan