Gündem
24 Eki 2023 20:31 Son Güncelleme: 24 Eki 2023 20:34

Filistin'den BM'ye 'Gazze' tepkisi: Başarısızlığınız kabul edilemez

Filistin Dışişleri Bakanlığı, BMGK'ye İsrail ordusunun Gazze'deki katliamını durduramadığı için tepki gösterdi. Açıklamada, "Katliamı durdurmadaki başarısızlığının devamı kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

İsrail-Hamas savaşı 18. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bine yaklamış durumda. Gazze'de hava saldırıların yoğunlaştığı son 24 saatte 700'den fazla Filistinli öldürüldü.

ABD''nin askeri uçaklarının Yunanistan'da İsrail'e güvenlik mesafesinde konuşlandırıldığı öne sürülürken Tel Aviv'den Hamas'ı yok edeceklerine dair açıklamalar geldi. Gazze Sağlık Bakanlığı bölgenin kuzeyindeki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu.

Bölgede en son bu gelişmele yaşanırken Filistin Dışişleri Bakanlığı'ndan BM'ye İsrail'in katliamlarını durduramadığı için tepki geldi. Yapılan açıklamada, "BMGK'nin Gazze'deki katliamı durdurmadaki başarısızlığının devamı kabul edileme" ifadelerine yer verildi.

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'E TEPKİ, BM'YE ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın kuruluşunun 78. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gazze'de soykırıma varan katliamlar yaşandığını belirten Erdoğan, tek taraflı tavrıyla krizi daha da derinleştiren Birleşmiş Milletler'in artık reforma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

BM UYARDI: YARDIMLAR DURMA NOKTASINDA

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Şeridi'ndeki yardım faaliyetlerinin durma noktasına gelmesi uyarısında bulundu.

UNRWA'nin İletişim Direktörü Juliette Touma, BBC'ye verdiği demeçte, "Eğer acilen yakıt almazsak yarın (Çarşamba) gece itibarıyla, Gazze Şeridi'ndeki yardım faaliyetlerimizi durdurmak zorunda kalacağız" dedi.