Televizyon
16 Ağu 2016 11:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:28

Fethullah Gülen, Kurtlar Vadisi'nde hangi isimle geçti?

Kurtlar Vadisi Darbe filminin çekileceğini açıklamasıyla bir anda gözlerin çevrildiği fenomen dizide Fethullah Gülen bakın nasıl adlandırılmıştı.

Geçtiğimiz ay yaşanan darbe girişiminden tam 2 ay önce 15 Mayıs 2016'da "kurtlarvadisidarbe.com" adresini satın alması ile dikkatleri üzerine çeken Pana Film, Vadi'de Fethullah Gülen'i 'Muhterem Bey' olarak isimlendirmişti.

Fenomen dizi Kurtlar Vadisi'nin yapım şirketi Pana Film, 15 Temmuz darbe girişimyle ilgili bir film çekeceğini duyurdu.

Ancak "kurtlarvadisidarbe.com" isminin darbe tarihinden iki ay önce alınması tartışmaları da başlattı.

PANA FİLM 15 TEMMUZ'U ÖNCEDEN BİLİYOR MUYDU?
Polemik konusu olann konuyla alakalı "Pana Film darbeyi önceden biliyor muydu?" şeklinde tweet'ler atılmaya başlandı. Pana Film şimdilik herhangi bir resmi açıklama yapmazken, Vadi'nin geçmiş dönemlerinde Fethullah Gülen'e de yer verildiği ortaya çıktı.

DİZİDEKİ GÜLEN: MUHTEREM BEY
Gündemdeki konuları yakından takip eden dizinin 2014 yılında yayınlanan bölümünde Polat Alemdar ile 'Hoca' rolünü üstlenen kişi arasında ilginç bir diyalog geçiyor. Yapılan operasyonların kimin eliyle gerçekleştiğini soran Polat Alemdar aldığı "Muhterem Bey" yanıtı ile büyük şaşkınlık yaşıyor. O dönem de büyük yankı uyandıran bu diyalogtaki "Muhterem Bey"in Fethullah Gülen olduğu yorumları yapıldı.