Gündem
22 Eki 2011 15:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:55

FENER'CİLERE KILIÇDAROĞLU TAHLİYESİ!

CHP'nin Ergenekon tutuklusu milletvekilleri için istediği tahliyenin, Deniz Feneri sanıklarına vurduğu anlaşıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin Ergenekon davası tutuklusu seçilmiş milletvekilleri için "uzun tutukluluk ceza olur" itirazında piyango Deniz Feneri sanıklarına vurdu. Mahkemenin serbest bıraktığı Deniz Feneri tutukluları için 'Üç aydan fazla tutukluluk ceza olur' gerekçesiyle tahliye kararı verdiği ortaya çıktı.

Deniz Feneri e.V.’de yapılan yolsuzluk suçlamalarıyla yargılanan ve üç ay on gündür tutuklu bulunan RTÜK eski Başkan Akman ve 5 kişi hakimin “Üç aydır tutuklular, fazlası ceza olur” gerekçeli kararıyla serbest kaldı.

Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP parti olarak Ergenekon tutuklusu Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklu kalmalarına bu gerekçe ile itiraz ediyor ve serbest bırakılmaları gerektiğini söylüyordu. CHP tutuklu milletvekillerinin bu gerekçeyle serbest bırakılması için yasal düzenleme yapılmasını istiyordu. Bu nedenle bir kanun teklifi de vermişti. Ancak bir sonuç alamamıştı. CHP'nin milletvekillerini serbest bıraktırabilmek için yasa teklifi verdiği gerekçeyi Ankara 13. Asliye Ceza mahkemesi vicdani olarak uygulayarak Deniz Feneri sanıklarının altısını serbest bıraktı.

SERBEST BIRAKILMA SÜRECİ ŞÖYLE GELİŞTİ
Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Hasan Akçam, Deniz Feneri soruşturması kapsamında 3 ay 10 gündür tutuklu bulunan 6 şüpheliyi tahliye etti. Hakim Akçam, şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı koyduğu kararında tutukluluğun daha çok devam etmesinin “tutukluluğu cezaya dönüştüreceğini” belirtti. Deniz Feneri soruşturmasında tutuklanan eski RTÜK Başkanı Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Karahan, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Almanya’daki Deniz Feneri e.V Derneği Başkanı Mehmet Gürhan’ın kayınbiraderi İzzet Kurum ile derneğin gizli kasası olduğu iddia edilen Ali Solak’ın avukatları, Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi ’ne yaptıkları tahliye talebi reddedilince 13. Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz ettiler.