Gündem
15 Mayıs 2013 16:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:10

FENERBAHÇELİ TARAFTARDAN MUZ AÇIKLAMASI!

Fenerbahçe, Galatasaray derbisinin ardından gündeme oturan olaylarla ilgili olarak basın toplantısı düzenlendi.

Saat 13.30 başlayacağı açıklanan toplantıda, muz göstererek ırkçılık yaptığı iddia edilen taraftar beklendiği için gecikme yaşanıyor. Basın toplantısında Fenerbahçeli Meireles’in Sabri’ye yaptığı harekete, taraftarın tribünde muz göstermesine ve Galatasaraylı futbolcuların maç sonunda sahanın ortasında toplanıp sevinmesine değinilmesi bekleniyor.

Fenerbahçe Asbaşkanı Tolga Aytöre açıklama yapıyor;

" Acılarımız var. Bugün çok konuşmayacağız. İki üç gündür sadece F.Bahçe-G.Saray çekişmelerinin dışına taşmış durumda olaylar."

"Fenerbahçe’yi sevmeyebilirsiniz, tasvip etmeyebilirsiniz ama Fenerbahçe üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini ayaklar altına alamazsınız."

"Fenerbahçe’yi sevmeyebilirsiniz, tasvip etmeyebilirsiniz ama Fenerbahçe üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini ayaklar altına alamazsınız. "

Muzla görüntülenen taraftar;

"Ben sahaya çıktığımda bir amcadan aldım o muzu. Bu arada Muslera sahaya ısınmaya çıktığında kol hareketleri yapınca taraftarlar tezahürat yapmaya başladı. Ben de o tezahüratla ilgili bir tepki gösterdim orada. Ama hiçbir futbolcu sahada yoktu. Benim kültürümde böyle bir şey yok. Ben muzun ırkçılık olacağını bile düşünmedim o anda."

Diğer muz gösteren taraftar;" Ben rahatsızlığımdan ötürü meyve ile besleniyorum. 1 ay önce sindirim sisteminden ameliyat geçirdim. Sürekli meyve yiyiyorum. O yüzden mevye ile dolaşıyorum. O an elimde meyve olduğu için o şekilde bir suçlama ile karşı karşıya kaldım. Benim zaten siyahi arkadaşlarım da var. Kesinlikle amacım ırkçılık olamaz."

Tolga Aytöre açıklama yapıyor;

" Umarim iki gündür koparılan fırtınanın ülkemize daha fazla zararı olmaz "

Ömer Temelli açıklama yapıyor;

"Sizleri beklettiğimiz için çok özür diliyoruz. Kulüpler arasında birbirimize laf söylemek, iftira atmak bayat şeyler olmaya başladı. En ufak şeyi bile lafı değiştirip ’rakibine gol atmak’ diye nitelendiren yöneticilerimiz olmaya başladı. Ben Galatasaray kafilesini karşıladım. Maç bitti çıktılar, ’Bizi kimse karşılamadı’ dediler."

"Artık herkesin haddini, yerini bilmesi lazım. Maalesef bizim söylediklerimiz, taraftarlarımızı çatışmaya kadar götürebiliyor. Bu ırkçılık söylemlerinin ne Fenerbahçe’ye ne de Galatasaray’a faydası var. Ceza alınmasını hiçbirimiz istemeyiz. Umarız artık milat olur ve bu tür olaylar son bulur."