Gündem
07 Nis 2010 15:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:13

FENERBAHÇELİ AYDIN DOĞAN'A HANGİ TAKIMIN FORMASI VERİLDİ? DOĞAN HANGİ TAKIMA ZORLA ÜYE YAPILDI?

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'a hangi takımın forması hediye edildi? Fenerbahçeli Aydın DOğan diğer takımlar için neler söyledi?

Aydın Doğan, Bursaspor Kulübü tarafından, Bursa Gazeteciler Cemiyetinin (BGC) ''2009 Gazetecilik Başarı Ödülleri''ne katılan gazeteciler cemiyeti başkanlarına verilen kahvaltıya katıldı.

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, kahvaltının ardından tesislerin konferans salonunda düzenlenen törende, Türkiye için sürpriz bir takımı olduklarını, ancak kendilerinin bunu sürpriz olarak görmediğini söyledi. Kulübün başına geldiklerinde hedeflerini belirlediklerini dile getiren Yazıcı, ''Ortaya koyduğumuz performansla, hedeflerimizi bir yıl önceye çektik'' dedi.

Yazıcı, Bursaspor'un başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
''Aslında Bursaspor, bugünkü konumuna çok daha evvel gelmeliydi. Kulübün uzun bir tarihi var, ama nasip bugüneymiş. Keşke daha evvel olsaydı. Bursa, hep zirve takımı olmalı. Mühim olan buralarda kalıcı olabilmek. Dilerim kalıcı oluruz, buna inanıyorum. Liglerin bitmesine çok az kaldı. Gururluyuz ve heyecanlıyız.''

Aydın Doğan'ın gönlünün bir takımdan yana, ancak bazı kulüplere emrivaki üyeliği olduğunu belirten Yazıcı, ''Biz de bir emrivaki yapacağız, bugün Bursaspor'un üyesi olacak. Doğduğu yerin takımının renkleri de yeşil-beyaz. Kendisini, Bursasporlu yapacağız'' dedi.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da er geç ortaya çıkacağını bildiği için gerçekleri açıklayacağını dile getirerek, şöyle devam etti: ''30 yılı aşkın süre evvel Selahattin Beyazıt ve İnan Kıraç, tabiri caizse gırtlağıma basarak hem çok paramı aldılar hem Galatasaray kulübüne üye yaptılar. Aslında ben Fenerbahçe sempatizanıyım, çocukluğumdan beri Fenerbahçe'yi tutuyorum. Bir ara Gümüşhane Doğanspor'a üye yaptılar, çocukluğumdan beri bağlı olduğum bir spor kulübü olduğu için çok yadırgamadım. Geçen yıl Trabzonspor tesislerini gezdik, divan üyesi yaptıklarına dair belgeyi önüme koydular. Bugün Bursaspor'un onur üyesi olmaktan da memnunum. Bursaspor'a başarılar diliyorum. İnşallah bu dönemde şampiyonluğu da götürecek. En azından öyle diliyorum. Şampiyon olmasını arzu ediyorum. Bursaspor'un üyesi olarak 'Yalnız Bursasporluyum' diyemiyorum, onun için ben Türkiye'deki tüm takımlardan yanayım.''

-''BEN ÇAKMA DEĞİL, TÜM KULÜPLERİN ÜYESİYİM''-
Aydın Doğan, kendisine hediye edilen Trabzonspor formasını fanatik Galatasaraylı torununun giymeyi kabul etmediğini belirterek, ''Ben de 'Hüsamettin'in (Özkan) torunu Emir, dedesinin hatırını kırmamak için giymiş' dedim. Dedi ki o çakma Galatasaraylı. Ben çakma değil, tüm kulüplerin üyesiyim'' demesi, salondakiler tarafından gülümseme ve alkışlarla karşılandı. Konuşmasının ardından Bursaspor Kulübü üyesi olduğuna dair kulüp defterine imza atan Aydın Doğan'a, isminin yazılı olduğu 16 numaralı Bursaspor forması hediye edildi.

Törende, ayrıca gazeteciler Sedat Ergin, Altan Öymen, Zafer Mutlu ve eski bakanlardan Hüsamettin Özkan'ın da aralarında bulunduğu davetlilere, adları yazılı forma takdim edildi.

Bu arada, tesislerde bulunan Bursaspor TV stüdyolarını da gezen Doğan, kanalın internetten yapılan canlı yayınına ''Başkanlığa soyunursam'' diyerek konuk olabileceğini söylemesi, kahkahalarla karşılandı.