Televizyon
02 Ara 2012 08:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:26

FENERBAHÇE TV'DE GALATASARAYLILAR'I ÇILDIRTAN PROGRAM!

FBTV'de Fatih Terim hakkında ağır ifadeler kullanılan bir programın yayınlanması, Galatasaray'dan tepki gördü

Spor Toto Süper Lig’de zirve heyecanı tüm hızıyla sürerken, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki çekişme de yeni boyut kazandı. Geride bıraktığımız haftaya Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve Fatih Terim’in birbirlerini ima eden açıklamaları damga vurmuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün resmi kanalı FB TV’de yer alan Yer6 adlı programının son bölümü ise G.Saraylıların büyük tepkisine neden oldu. Programın hedefinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim vardı. FB TV’deki programda tecrübeli hocanın son haftalarda kameralara yansıyan görüntüleri masaya yatırıldı ve eleştirilerle yorumlandı.

TARTIŞMALAR BU PROGRAMLA YENİDEN ALEVLENDİ : VİDEO

Çok sivri bir dilin kullanıldığı programdaki tavır sarı kırmızılıları öfkelendirirken, Fenerbahçeli taraftarlar da Fatih Terim üzerinden medya eleştirisi yapmaya başladı.

İki ezeli rakip arasındaki dev derbiye sayılı günler kala bu programla tartışmalar yeniden alevlendi.

Galatasaray camiasını ve sarı kırmızılı taraftarları öfkelendiren programda yer alan klipte “Seçilmişlere dokunmayın” başlığı altında Fatih Terim’in yanı sıra Felipe Melo ile Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) ve medya da eleştirildi.

GALATASARAYLILAR’I ÇILDIRTAN KLİP

Sarı- kırmızıl camiayı kızdıran bir diğer klip ise “İnsanın köpeği ısırması değil. Köpeğin insanı ısırması haberdir” sözleriyle başlarken “Köpek” ifadesi Felipe Melo’nun yakın plan fotoğrafının ekrana yansıtılmasıyla birlikte verildi. Programda Melo’nun, Elazığspor maçında penaltı kurtarılmasının haber olduğu, Terim’in küfürlerinin haber olmadığı iddiası ortaya atıldı.

Programda Terim’in resmiyle ekranda “Ruh hali bozulmuş” yazısı gösterildi.

RTÜK’e şikayetler ceza getirecek mi?

FB TV’deki Yer6 adlı program Fatih Terim’i, Elazığ-spor maçında kameralara yansıyan görüntüleri eşliğinde, kendi futbolcularına ana avrat küfür etmekle itham etti. Spor medyasının çok ağır bir şekilde eleştirildiği ve sürekli olarak Fatih Terim tarafından aşağılandığı programda iddia edildi. Yer6 adlı program yüzünden RTÜK’e şikayetlerin olduğu, FB TV’nin ceza alabileceği de öne sürüldü.

NELER GÖSTERİLDİ NELER KONUŞULDU

 - “SEÇİLMİŞLERE dokunmayın” başlığı altında Fatih Terim’in görüntüsü yer aldı.
- “MEDYA teslimiyet içerisinde ‘Fatih Terim onu çekme, bunu çek’ dediğinde bile ses çıkarmıyor” yorumu yapıldı.
- - “PFDK, Terim ile ilgili dosya gelince ‘Aile arasında’ diyor heralde” imasıyla gönderme yapıldı.
-- “TERİM, döver sever küfreder. Ama sen F.Bahçe isen ailen yok, kamuya aitsin” eleştirisi yapıldı.
- - “FATİH Terim küfretti ve disipline sevk edilmedi, ama biliyorsun onların UEFA Kupası var” denildi
-- “FATİH Terim küfür dağarcığımızı geliştirdi. Biz anca lan demeyi bilirdik” yorumu geldi.

GALATASARAY’DAN FENERBAHÇE TV’YE SALVO!

Galatasaray Spor Kulübü resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile son günlerde yaşanan gerginlik ve FB TV’deki görüntülere dair bir mesaj yayınladı.

"Galatasaray ile Fenerbahçe spor kulüpleri arasında bugüne kadar “ebedi dostluk ve ezeli rekabet” kavramı altında şekillenen yüz yılı aşkın bir birliktelik söz konusudur. Bu rekabet sadece kulüplerimizi değil, Türk sporunu ve Türk futbolunu da ileri taşımıştır.

Özellikle son 10 yılda kurumsal kulüp medyalarının da devreye girmesiyle bu rekabet geçmiş yüzyılın kültürel birikimini ortaya çıkarmış ve daha da kökleşmiştir. Ancak bu rekabetin saygınlığını zedeleyen yayınların kurumsal medya organlarında yer alması, deyim yerindeyse sokak ağzıyla ve çok saygısız üsluplar kullanılarak sözüm ona televizyon programlarına yer verilmesi çok düşündürücüdür.

Spor kulüplerinin kurumsal yayın organlarında düzeyli yayınları yapmalarını sağlamak kulüp yönetimlerine düşmektedir.

Dostluğumuzun daha fazla zarara uğramaması için gereken tedbirleriFenerbahçe Kulübünün zamanında ve en iyi şekilde alacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla

Galatasaray Spor Kulübü"