Gündem
05 Mar 2014 07:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Fenerbahçe 2 saatte Türkiye'yi salladı

Dün Fenerbahçe ile ilgili yaşanan olaylar güne damgasını vurdu.

YARSAV: “YARGITAY BAŞSAVCILIĞI DOSYAYI GÜNDEME ALDI”

F.Bahçelilerde, cezaları onayan 5. Daire’nin davayı yeniden görüşeceği umudu doğdu...

BAŞKAN AZİZ YILDIRIM VE CEZA ALAN DİĞER İSİMLERİN AVUKATLARI YARGITAY’A HÜCUM ETTİ.

BORSADA YÜZDE 11.15’LİK ÇIKIŞ GÖSTEREN F.BAHÇE HİSSELERİ 30 LİRADAN 32.90 LİRAYA ÇIKTI...

SAAT: 12.30

BAŞSAVCILIK: “İNCELEME ZATEN SÜRÜYOR.
YENİ İŞLEM SÖZ KONUSU DEĞİL”


DAVAnın tekrar ele alınacağıyla İLGİLİ UMUTLAR YERİNİ HEYECANLI BİR BEKLEYİŞE BIRAKTI.

Avukatlar, başsavcılık incelemesinin olumlu sonuçlanıp infazların yapılmayacağı umudunda.

F.Bahçe hisseleri düşüşe geçti ama yine de gün başındaki 30 tl SEVİYESİNİN ÜSTÜNDE KALDI.

F.BAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “teşvik primi” ve “birden fazla maçta şike yapmak” ile “örgüt kurmak” suçlamasından aldığı 6 yıl 3 aylık onanan hapis cezasıyla ilgili tartışmalar sürerken, YARSAV’ın resmi twitter adresindeki “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden incelemeye aldı” iddiası dün Ankara’yı karıştırdı.
Saat 10.30’da gelen YARSAV kaynaklı haber gündeme bomba gibi düşerken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması da gecikmedi. Başsavcılık, saat 12.30’da gündemi tekrar değiştiren, “Böyle usül yok. Sanık avukatların itirazları inceleniyor” açıklamasını yaptı.

ŞİKE DOSYASI 17 OCAK’TA ONANMIŞTI
YARGITAY 5. Ceza Dairesi, 17 Ocak’ta İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesi tamamlamıştı. Daire, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Aziz Yıldırım’a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onanmıştı. Sanık avukatları da bu karara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itirazda bulunmuşlardı.

YARSAV BOMBASI
SANIKLARIN aleyhine itiraz etmeyen Başsavcılığın lehe itiraz edip etmeyeceği merak edilirken, dün sabah YARSAV’ın, resmi twitter hesabındaki iddialar yargı kulislerini karıştırdı.
Atılan tweetlerde ise şu iddialar yer aldı:
1-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay’ca karara bağlanmış olan Fenerbahçe/şike dosyasını yeniden incelemeye aldı.
2-Yasa gereği dosyanın infaz için İstanbul’a gönderilmesi gerekirken, sanıklarca yapılan inceleme istemi dikkate alındı.
3-Bu inceleme sonucunda Ceza Genel Kurulu2na yapılacak itiraz üzerine Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararı değişebilir.
4-Başsavcılığın bu incelemeyi tamamlaması için yasal bir süre sınırı bulunmamaktadır.

BAŞSAVCILIK: İNCELEME SÜRÜYOR
YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklari ise Hürriyet’e, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin şike davası kararıyla ilgili yapılan itirazlar üzerindeki incelemesini sürdürdüğü, “yeniden inceleme kararı alma” gibi bir usül ise bulunmadığı söylediler.
Yetkililer, sanık avukatlarından başsavcılığa ulaşan itiraz dilekçelerinin sayısının fazla olması nedeniyle tüm dilekçeleri topladıklarını ve itirazlar tamamlandığında ya da sayısı azaldığında dosyayla ilgili çalışmasını tamamlayacaklarını da belirttiler.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK
Sanık lehine itirazda süre yok
YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin kararına karşı yapacağı aleyhe itiraz süresi doldu. Başsavcılık, sanıkların lehine itiraz yoluna giderse; Şike Davası, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşınacak. İtirazların reddi halinde ise Başsavcılık, Şike Dosyası’nı kararı veren İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderecek. Yerel Mahkeme, infaz işlemlerini tamamlayıp dosyayı İnfaz Savcılığı’na ulaştıracak. İnfaz Savcılığı, Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu ceza alan sanıklar için infaz süresi hesaplayarak, gerekenler için yakalama kararı çıkaracak.

Piyasa değeri 37 milyon arttı
YARGITAY Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şike dosyasının yeniden incelemeye aldığı haberi Fenerbahçe hisselerinde dün büyük hareketliliğe yol açtı. Güne 30 liradan başlayan hisseler ilk 15 dakika içinde yüzde 8,78 yükselerek 32,20 liraya çıktı. Saat 11.57’de hisseler günlük yüzde 11,15 artışla 32.90 lira olan tavan fiyatına yükseldi.

2. SEANSTA DÜŞÜŞ
Yargıtay Başsavcılığı’nın haberi yalanladığı bilgileri geldikten sonra Fenerbahçe hisseleri düşmeye başladı ve ilk seansı 32.10 liradan kapattı. İkinci seansta düşüş sürse de Fenerbahçe hisseleri gün başındaki 30 lira değerinden yüzde 6,42 yukarıya çıkarak 31,50 liradan günü kapadı.

787 MİLYON 500 BİN
Güne 750 milyon lira ile başlayan Fenerbahçe Kulübü piyasa değeri, gün sonunda 787 milyon 500 bin liraya kadar yükseliş gösterdi.

Hürriyet