Gündem
18 Eki 2012 11:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

FAZIL SAY TWİTLERİ YÜZÜNDEN HAKİM KARŞISINDA!

Fazıl Say, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama' suçlamasıyla hakim karşısına çıktı

Ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say, yazdığı twitter mesajı nedeniyle "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçlamasıyla 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıkıyor.  Çok sayıda sanatçı, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi de Fazıl Say’a destek olmak için adliye önünde toplandı.

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda bulunan İstanbul 19 Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşma öncesinde aralarında Tarık Akan, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş ve Selçuk Yöntem’in de bulunduğu çok sayıda sanatçı ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri adliye önünde Fazıl Say’a destek olmak için toplandı. Adliye önündetoplanan topluluk "Fazıl Say yalnız değildir", "Özgür sanat özgür dünya", "AKP sanatçıyı rahat bırak" yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Çok sayıda yabancı basın mensubu da davayı izlemek üzere adliye önünde yerini aldı.

"BİZE DÜŞEN FAZIL SAY’A SAHİP ÇIKMAKTIR"

Sanatçı Rutkay Aziz, "Bize düşen Fazıl Say’a sahip çıkmaktır. Bırakın onu yargılamayı bunu düşünmenin bile suç olduğu kanısındayım. Ender uluslararası değerlerimizden bir tanesidir. Bize düşen onun piyanosuyla, besteleri ve konserleriyle özgürce dünyada dolaşmasını sağlamaktır" dedi.

"TÜRKİYE AYIPLA KARŞI KARŞIYA"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise , "Türkiye dünyaca ünlü bir sanatçısını yargılama ayıbıyla da karşı karşıya. Bu artık süpriz değil bizim için, Demokrasi yokluğu ve ifade özgürklüğünün gelmiş olduğu en son noktayı gösteriyor. Biz demokratik kitle örgütleri ve CHP olarak varlığımızla bu tür davalara nasıl mücadele ettiysek bu mücadeleye devam edeceğiz. Umudumuz davanın bugün ilk duruşmadayargı tarafından anlamsız bulunarak soruşturmanın sona ermesi. Türkiye’yi dünyaya bu tür davalarla dünyaya tanıtan AKP iktidarının da daha sorumlu davranmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. Ardından Fazıl Say’a destek olmak için gelenler duruşmayı takip etmek üzere adliyeye girdi. Fazıl Say ise basına görüntü vermeden adliyeye otoparktan girdi.