Gündem
19 Şub 2013 15:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:02

FAZIL SAY HAKKINDAKİ DAVA DÜŞÜRÜLMELİ!

AP Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboba Fazıl Say davasının düşürülmesi gereğine vurgu yaptı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grubu Başkanı Hannes Swoboda, Türkiye’de insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda grubunun “kötüleşen ciddi duruma ilişkin ciddi kaygıları olduğunu” dile getirirken Fazıl Say davasının düşürülmesi gereğine de vurgu yaptı.
Eski Türkiye Raportörü Swoboda yaptığı açıklamada Türk hükümetini, acil olarak Türk ceza kanunu ve terörle mücadele kanunu, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi doğrultusunda değiştirmek amacıyla Türkiye’deki tüm siyasi güçler ile birlikte çalışmaya çağırdı.

TÜRK HÜKÜMETİNİN İNSAN HAKLARINA “YAKLAŞIMI DEĞİŞMELİ”

Türkiye’deki insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda Sosyalist Grubun “kötüleşen duruma ilişkin ciddi kaygılarını” dile getiren Swoboda, ABHaber tarafından yansıtılan açıklamasında Türk hükümetinden, “insan haklarına yaklaşımını derhal değiştirmesini” istedi.
“Mevcut ceza kanununun ve terörle mücadele yasasının hala fikirleri suça dönüştürmek için kötü kullanılabilen maddeleri var” diyen Swoboda, şunları da söyledi:
“İfade özgürlüğüne inanan, gerçekten demokratik olan herhangi bir sistem, kendi düşüncelerini söyleyenlere karşı değil, şiddetle tehdit edenlere karşı önlem almayı hedefler. Sonuç olarak Fazıl Say hakkındaki dava düşürülmeli.”