Gündem
15 Ağu 2013 09:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:20

FATİH TEZCAN'DAN ZAMAN VE CİHAN HABER AJANSI'NA ŞOK SUÇLAMA!

Mısır'da darbeci katliamın ardından Fatih Tezcan'dan Zaman ve CHA ile ilgili çok konuşulacak yorumlar geldi.

Mısır'da darbecilerin yaptığı katliam ardından Fatih Tezcan'dan Zaman ve Cihan Haber Ajansı ile ilgili çok konuşulacak yorumlar geldi.

Mısır'da dün darbeyle göreve gelen geçici yönetime bağlı güvenlik güçleri Mursi yanlılarına müdahale etti. Darbecilerin yaptığı katliam hakkında birçok değerlendirme yapılırken yaşananlar hakkında çok konuşulacak bir dizi açıklama da radikal tavrıyla dikkat çeken gazeteci Fatih Tezcan'dan geldi. Mısır konusundan yola çıkan ve Zaman gazetesiyle Cihan Haber Ajansını topa tutan Tezcan'ın açıklamaları çok çarpıcı.

"BİZİ ÖLDÜRMEYE DEVAM EDECEKLER"

Beyaz TV ekranlarında Mısır Özel programına katılan Tezcan, Dünyadaki 1.5 milyar Müslüman'ın mezheplerle, tarikatlarla ve partilerle bölündüğüne işaret etti. İslam birliğinin olmamasından dolayı 'meydanın boş olduğu' yorumunda bulunan Tezcan, "Dolayısıyla her yerde bizi öldürüyorlar ve öldürmeye de devam edecekler" dedi.

"KADINLARIMIZ KİRLETİLECEK"

Katliamların şimdiye kadar olduğu gibi devam edeceğini ifade eden Tezcan, "Öngörülmemiş olanı yapmazsak öngörülmüş katlim ve tecavüzler devam edecek. Evlatlarımızın alnından kanlar akacak. Kadınlarımız kirletilecek. Bu devam edecek. Dikkat buyurun insanlara değil ilkelere ateş ediliyor. Kendi kurdukları demokrasi paradigması kafalarına geçirildi. Doktor Muhammed Mursi, demokrasinin batı tarafından bir sömürü aracı olarak kullanıldığının canlı ispatı oldu" ifadelerini kullandı.

"İSLAM ORDUSU KURMALIYIZ'

Öngörülmemiş olanın yapılması gerektiğine işaret eden Tezcan, "Bizden birleşmemizi beklemiyorlar. Bizden birbirimizle kavga etmemizi bekliyorlar. Bütün sermayeleri Müslümanlar arasındaki çekişmeler. Bizim katillerimiz kendimiziz. Sisi ucuz bir kukladan ibaret. Biz İslam birliği ve İslam ordusundan bahsedemezsek yaklaşık 200-300 sene daha bizi katletmeye devam edecekler." şeklinde konuştu.

Tezcan, sözlerinin devamında ise birkaç ay içinde tekrar katliam olacağını iddia ederken Zaman yazarı Kerim Balcı'nın yazısından bir bölüm okudu ve darbecilerin bu görüşlerden destek aldığını ileri sürdü. Cihan Haber Ajansı'nın Suriye'ye tek bir muhabir göndermediğinin altını çizen Tezcan bunun bir haber ajansı için doğru olmadığını da ileri sürdü.