Gündem
01 Kas 2010 10:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

FATİH SULTAN MEHMET'İN HAYATI FİLM VE DİZİ OLUYOR! PEKİ FİLMİ KİM ÇEKECEK?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Fatih Sultan Mehmet ile ilgili toplam 75 milyon dolarlık bir sinema, bir de dizi projesi için anlaşma sağlandı

Kalinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Fırat Gülgen ve Katar’ın En büyük Medya Grubu Alnoor Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed El-Haşimi geçen cuma günü Tribeca Doha Film Festivali’nde düzenledikleri basın toplantısıyla, Fatih Sultan Mehmet ile ilgili toplam 75 milyon dolarlık bir sinema, bir de dizi projesi için anlaştıklarını duyurdular.

Gruplar tarafından yapılan açıklamaya göre toplam bütçenin 50 milyon dolarlık kısmı sinema filmi için düşünülürken, 25 milyon dolarlık kısmıyla 30 bölümlük bir dizi çekilecek. Hollywood imkanları ve tekniği ile İngilizce çekilecek olan film için çalışmalara start verilmiş olup, filmin üç yıllık bir çalışma sonucunda ortaya çıkabileceği belirtildi. Ayrıca basın toplantısında dizi çekimlerin ağırlıklı bölümünün İstanbul’da kurulacak bir film platosunda yapılması planlandığı dizinin 30 bölümden oluşacağı ve iki yıl içinde bitirileceği, tasarlanan dizinin kadrolarının Türk ve Arap oyunculardan oluşacağı ifade edildi.

Programda açılış konuşmasını yapan Katar Doha Büyükelçimiz H.Emre Yunt, Katar ve Türkiye’nin Medya alanındaki iki büyük grubunun böylesine tarihi bir işbirliğine tanıklık etmekten dolayı mutlu olduğunu ve bu projeyi desteklediğini söyledi.

Kalinos Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Fırat Gülgen konuşmasında Fatih Sultan Mehmet’ in birçok özelliğinden bahsederken, Özellikle 1463’te Bosna’da ilan ettiği ferman ile farklı din mensuplarına Fatih Sultan Mehmet’ in verdiği can ve mal güvenliği teminatı gibi konuların tüm dünyada anlatılması gerektiğini vurguladı. Son olarak "İki ülke arasında tarihten gelen bir Osmanlı birlikteliği var, bu nedenle Katarlı dostlarımızı kendimizden farklı görmüyoruz" diyen Gülgen, "tarihten gelen ortaklığımızın devamı olarak bugün birlikte yeni bir kapı aralıyoruz" dedi.

Alnoor Holding adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed El-Haşimi, yaklaşık bir yıldır bu denli büyük bir proje yapmak için kendilerine tüm dünyada ortak aradıklarını ve uluslararası film-dizi pazarlama alanındaki en büyük türk medya içerik firması olan Kalinos
Holding gibi bir partner buldukları için çok mutlu olduklarını bildirdi.Haşimi ayrıca Kalinos Holding ve Alnoor Holding arasındaki işbirliğinin Türkiye ve Katar medya endüstrisi açısından heyecan verici olduğunu söyledi. Türkiye ve Katar arasındaki işbirliğine çok önem verdiğini belirten Haşimi, bu dev projeyle ilişkilerin artacağını söyledi.

MEDYARADAR/ÖZEL