Gündem
04 Eyl 2012 23:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:06

FATİH ALTAYLI: "ŞEMDİNLİ FOTOĞRAFI LEYLA ZANA RÖPORTAJININ DEVAMIDIR"

Habertürk ekranlarında Akşam Raporu'na konuk olan Fatih Altaylı, Berberoğlu'nun Şemdinli'de kurduğu mizanseni yorumladı.

Hürriyet gazetesinin Genel YayınYönetmeni Enis Berberoğlu'nun Şemdinli'de verdiği pozun Hürriyet'in Leyla Zana röportajının devamı niteliğinde olduğunu iddia eden Altaylı çarpıcı yorumlarda bulundu. Devletin Hürriyet'ten ve Berberoğlu'ndan o fotoğrafı talep ettiğini ve gazetenin bu talep üzerine öyle bir mizansen kurduğunu ima eden Altaylı "Ben o işin sıradan bir gazetecilik faaliyeti olduğu kanısında değilim." dedi.

ŞEMDİNLİ FOTOĞRAFI LEYLA ZANA RÖPORTAJININ DEVAMIDIR

"Enis çok sevdiğim bir kardeşim olduğu için onunla ilgili birşey söylemek bana düşmez. Ama ben o fotoğrafı Leyla Zana ile yapılmış papyonlu röportajın devamı olarak görüyorum. Enis Berberoğlu röportaj falan yapmıyor gazetede. Öyle ortaya çıkan bir tarafı yok. Köşe yazısı da yazmıyor, gazeteyi yönetiyor sadece. Ne zaman ortaya çıktı? Leyla Zana röportajında ortaya çıktı papyonuyla. Ne zaman ortaya çıktı? Şemdinli'ye kurulan masada."

BİRİLERİ O FOTOĞRAFI HÜRRİYETTEN TALEP ETTİ

"Bana sorulursa eğer ben öyle bir masa kurmazdım. Ben öyle birşey yapmak gerekiyorsa, birileri böyle birşey yap diyecek olsaydı şöyle yapardım: Oranın valinin kaymakamı kimse onu dağa çıkartırdım, burada devlet var, başkası yok der onun fotoğrafını koyardım. Böyle bir talep gelirse... Bana da kimse kolay kolay talepte bulunamaz ama. Ben o işin sıradan bir gazetecilik faaliyeti olduğu kanısında değilim. Böyle yapılırsa iyi denmiş gibi geldi bana."