Gündem
03 Eki 2012 14:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:13

FATİH ALTAYLI, SAHİBİ OLDUĞU KİLİSEYLE İLGİLİ NASIL BİR KARAR ALDI?

Van'daki 'Yedi Kilise'nin sahibi Fatih Altaylı, tartışmalara neden olan kilise için son kararını verdi..

Van’ın Yukarı Bakraçlı Köyü’nde restore edilmek istenen Yedi Kilise’nin tapusunun Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı’ya ait olduğunun ortaya çıkması üzerine, Türkiyeli Ermeniler, Altaylı’nın kiliseyi geri vermesi için kampanya başlattı.

Nadya Uygun adlı vatandaşın başlattığı kampanya kapsamında Altaylı’ya gönderilen mailde, “Türkiye’de çok ünlü bir gazetecisiniz. Kendinizi rezil ediyorsunuz. Dürüst, aklı başında ve uygar bir insanın yapacağı tek şey elindeki tapuyla Türkiye Ermeni Patrikhanesi’ne başvurup, kiliseyi ilgili vakfa devretmektir” denildi.

Fatih Altaylı ise Ermeni vatandaşlara cevaben gönderdiği mailde, “Ben evimi bile tamir ettirmekten aciz bir adamım. Malla mülkle de işim olmadı hayatım boyunca. Buyurun. Patrikhane talep etsin, bu kiliseyi hemen hibe edeyim. Kültür Bakanlığı istesin, hemen vereyim” dedi.

Bizim acılarımızı kanatmayın
Taraf’ın haberiyle, Van’ın Yukarı Bakraçlı Köyü’ndeki Ermeni Kilisesi’nin Fatih Altaylı’ya ait olduğunun ortaya çıkması üzerine, Ermeni vatandaşlar bir mail kampanyası başlatarak, kilisenin Patrikhane’ye iadesi için yüzlerce mail gönderdi.