Medya
02 Tem 2010 20:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:26

FATİH ALTAYLI NİŞANYAN'IN BOĞAZINI SIKIP SESİNİ Mİ KESMELİYDİ?

Mehmet Ali Birand, Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına RTÜK'ün ceza kesmesinin sonrasında bakın nasıl destek oldu...

İşte Posta gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand'ın o yazısı...

Günlerden beri bekliyorum. RTÜK'ün, geçen hafta Teke Tek programına verdiği cezaya, yoğun bir tepki oluşmasının yolunu gözledim. Birkaç haberin dışında kimse oralı olmadı. Ciddi bir tepki çıkmadı. Haber Türk televizyonundaki programda yazar Sevan Nişanyan ile tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tartışmışlardı. Cezanın gerekçesi dehşet: Nişanyan, Türkiye'yi küçük düşürmüş ve bu manzara karşısında da, programın moderatörü Fatih Altaylı yanıt vermemiş(!) Halaçoğlu tepki göstermek zorunda kalmış! İnanamadım.

Hâlâ, kişilerin görüşleri "Türklüğü küçük düşürme" gibi komik bir ölçüyle değerlendiriliyor ve daha da komiği, moderatörün bu duruma seyirci kalması cezalandırılıyor.

Fatih Altaylı acaba ne yapmalıydı?

Örneğin, ayağa fırlayıp Nişanyan'ın ağzını mı kapamalı veya boğazını sıkıp sesinin çıkmasını mı engellemeli veya tokatlamalı mıydı?

Bilmeyene duyurulur, moderatörün rolü Türklüğü korumak değildir. Karşı görüşteki kişilerin davet edilmesinin nedeni de budur.

Eğer bu kafayla devam edilecekse, hiçbir haber programı yapılamaz. 32. GÜN'e de veda etmek zorunda kalırız. Emin olun, bu olay komedinin de ötesinde, bu ülkede bazı kafaların hâlâ demokrasiden çok uzak yerlerde dolaştığını gösteriyor.

Altaylı'nın o programı, tam aksine çok başarılıydı.

Sevan Nişanyan son derece ilginç ve kamuoyunun o güne kadar bilmediği, duymadığı bilgiler ve görüşlerle karşımıza çıkmıştı. Halaçoğlu da, resmi Türk görüşünü ortaya koymuştu.

Altaylı'ya programı düşündüğü, Nişanyan ve Halaçoğlu'na da farklı görüşleri bizlerle paylaştıkları için teşekkür edileceğine, Teke Tek cezalandırıldı. Bravo RTÜK'e...

Mehmet Ali Birand/Posta