Gündem
26 Eyl 2011 22:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:50

FATİH ALTAYLI, BAŞBAKAN'I ÖVGÜLERE BOĞDU!

4 yıl sonra Başbakan'ın uçağına binen Fatih Altaylı, Habertürk canlı yayınında izlenimlerini anlattı, Erdoğan'ı övgülere boğdu...

Dört yıl aradan sonra Başbakan'ın uçağına kabül edilen Gazete Habertürk'in tepe ismi Fatih Altaylı canlı yayında izlenimlerini paylaştı. Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Altaylı Başbakan Erdoğan'a övgüler dizdi.

Başbakan'ın BM Genel Kurulu sürecindeki temaslarını yerinde takip eden Fatih Altaylı, Erdoğan'ın büyük ve güçlü lider etkisine sahip olduğunu söyledi. Erdoğan'ın dünyada gördüğü ilgi ve verdiği resmin bir Türk vatandaşı olarak çok hoşuna gittiğini belirten Altaylı, Başbakan'dan etkilendiğini söylemekten çekinmedi.

Başbakan'ın uçağına uzun bir süre sonra tekrar bindiği hatırlatılan Altaylı, "aslında hiç zorlanmadım, çünkü hemen hemen hiç bir şey değişmemişti" dedi. Altaylı şöyle devam etti:

"Bunu söylemek zor, insanlar hemen yaftalıyorlar ama açıkçası Başbakan'ın liderlik performansı çok etkileyiciydi. Uçağa girdiğimde Ertuğrul Özkök'ün yerine geçen Enis Berberoğlu dışında aynı ekip vardı. Başbakan'ın danışmanları da bir kaç tane milletvekili olan dışında aynıydı. Uçağın dekorasyonu vs... her şey aynıydı. 4 yıldır yoktum ortam değişmiş gibi hissetmedim yani. Başbakan'ın liderlik performansına gelince çok etkileyiciydi. Bir Türk vatandaşı olarak hoşuma gitti. Balkan zirvesi gibi bir şey yapıldı orada. Balkan ülkeleri liderleri toplandı. Bitin diğer diğer balkan liderleri elbette küçük ülkeler ama onlar da lider sonuçta. Hepsi de Başbakan'ın önünde çok büyük bir saygı ve "bu bizim abimiz, önderimiz" tarzında yaklaştı. BM genel kurulundaki konuşmasında çok etkileyiciydi. Birand 'sesi titredi' diye yazmış ama gayet rahattı. Şimdi bakıyorum da duayen lider olmuş dünyada. Bir Türk vatandaşı olarak hoşunuza gidiyor..."

Başbakan'ın dış medyadan gördüğü ilgiyi anlatan Altaylı, "sokaktaki ABD vatandaşı Türkiye'yi bir süper güç olarak bakıyor, gazeteciler büyük önem atfediyor... İlginç yani insanın hoşuna gidiyor" dedi