Gündem
03 Nis 2024 13:51 Son Güncelleme: 03 Nis 2024 14:03

Faruk Aksoy’dan YRP ile ilgili tepki çeken benzetme! ‘Özür dileyin yoksa…’

Gazeteci Faruk Aksoy, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı oy oranıyla dikkatleri üzerine çeken YRP ile ilgili tepkilere neden olan bir benzetmede bulundu. O sözlere özür çağrısı geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi aldığı oy oranıyla dikkatleri çekti. Yüzde 6'ın üzerinde oy alan Yeniden Refah Partisi (YRP), seçimlerde en çok oy alan üçüncü parti oldu.

Habertürk TV’de ekranlara gelen ‘Sena Alkan ile Açık ve Net’ programının dünkü yayınına konuk olan Gazeteci Faruk Aksoy, 31 Mart seçimlerinde aldığı oy oranı ile dikkatleri üzerine çeken Yeniden Refah Partisi (YRP) ile ilgili gündem olan açıklamalarda bulundu.

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE YER ALAMAZ…”

“Şimdi Yeniden Refah ile ilgili bir iki cümlem var. Yeniden Refah Partisi'nin asla bu oya sahip olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin geleceğinde rol alacağını da düşünmüyorum” diyen Faruk Aksoy, devamında YRP’nin aldığı oylarla ilgili çarpıcı bir benzetmede bulundu:

“AK PARTİ’NİN CEBİNDEN DÜŞEN BOZUK PARALARI TOPLUYOR…”

“Hani böyle pantolonu çamaşır makinesine atmadan önce çevirip böyle sirkelersin cebinde bir şey var mı diye böyle bozuk paralar düşer. Birkaç bozuk para. Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den düşen bozuk paraları topluyor.”

Yeniden Refah Partisi’nin Türkiye siyasetinin yarınında yer almasının mümkün olmadığını da belirten Faruk Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

“Niye alamaz? Evet bir partidir oy yüzde 3 olur, 5 olur, 6 olur ama asla o AK Parti'nin geldiği Türkiye'yi sürüklediği bir noktaya gelemez.”

İşte o sözler…

YRP’DEN SERT TEPKİ: ‘ÖZÜR DİLEYİN…’

Söz konusu açıklamalara YRP Basın Danışmanı Şerif Varol’dan sert tepki geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Faruk Aksoy’a özür çağrısında bulunan Şerif Varol, şu ifadeleri kullandı:

“Son 2 kritik seçimdeki duruşuyla ve aldığı oylarla Türkiye’nin geleceğine yön veren Yeniden Refah Partimiz hakkında yaptığınız çirkin benzetmeden dolayı özür dileyin Sn. Faruk Aksoy. Yoksa son seçimde partimize oy veren 2 milyon 851 binden fazla vatandaş sizi ‘bozuk para’ gibi harcamayı bilir.”

İşte o paylaşım…