Gündem
25 Eki 2010 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:44

FACEBOOK'UN KURUCUSU FİLME ATEŞ PÜSKÜRDÜ! İŞTE NEDENİ!

Vizyona girdiği hafta ABD'de yüksek izleyici sayısına ulaşan 'Sosyal Ağ' yani Facebook filmi Facebook'un gerçek kurucusu tarafından beğenilmedi.

Ülkemizde de geçtiğimiz hafta vizyona giren Sosyal Ağ filmi ile ilgili olarak Facebook’un gerçek kurucusu Mark Zuckerberg sessizliğini bozdu. 

Guardian’da yayınlanan habere göre, Stanford Üniversitesi’nde konuşan Zuckerberg, filmin gerçekleri yansıtmadığını ve konunun saptırıldığını söyledi. Filmin Facebook’u seçkin sosyal kurumlara girmek için yaratılmış bir proje olarak göstermesini eleştiren Zuckerberg, filmde kendisinin Erica Albright adında bir karakter tarafından reddedilen biri olarak gösterildiğini, fakat gerçekte şu anda kız arkadaşı olan Priscilla Chan ile Facebook’u kurmadan önce tanıştıklarını söyledi.

"Filmin üzerine kurulduğu hikâyede gerçek hayatta olmayan bir kızla beraberim... Sonra bu kız beni terk ediyor... Böyle şeyler gerçek hayatta çok kere oldu" diyerek salondaki izleyicileri güldüren Zuckerberg, "Facebook’un kuruluş öyküsü, kızlarla birlikte olmak ve sosyal bir çevre edinmek istemem gibi basit bir nedene indirgenmiş" şeklinde konuştu.

Fakat Gawker isimli bir internet sitesi, Facebook’un kurulduğu sırada Zuckerberg’in sevgilisi Chan ile kısa bir ayrılık yaşadığını ve bu sırada UC Berkley öğrencisi Albright ile çıktığını ileri sürdü. İddianın kaynağı ise "The Facebook Effect" isimli bir kitap.

Zuckerberg ayrıca filmde yakalanan güzel detayların da olduğunu inkar etmiyor. Zuckerberg "Doğru olmasına titizlikle dikkat ettikleri ilginç bir şey var. Bu filmdeki her bir gömlek ve kazak gerçekten benim sahip olduğum gömlek ve kazaklar" dedi.