Televizyon
04 Haz 2014 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:15

Etyen Mahçupyan'dan canlı yayında itiraf! Hangi yazısı sansürlendi?

Mahçupyan, Zaman gazetesi ile yollarının nasıl ayrıldığını CNN Türk'te canlı yayında açıkladı.

Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuk olan köşe yazarı Etyen Mahçupyan, hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Zaman gazetesinden ayrılma sürecini de anlatan Mahçupyan, Dershanelerin kapatılması sürecinde gazetesinin kendi yazısını basmadığını açıkladı.

ZAMAN MAHÇUPYAN'IN YAZISINI BASMAMIŞ

Kısa bir süre önce Zaman gazetesi ile yollarını ayıran Etyen Mahçupyan, belirli bir tansiyon birikmesinden dolayı yaşananların kaçınılmaz hale geldiğini belirtti. Köşe yazılarının 3'ten 1'e düşürülmesinin de bu süreç ile ilgili olduğunun altını çizen Mahçupyan, bunu normal karşıladığını belirtti.

Mahçupyan, Zaman gazetesinin kendi yazısını sansürlediğini ise şöyle anlattı:

Enver Aysever: Peki yani cemaate yönelik bu aşamalara gelinmesin diye 17 aralık öncesi bir yazı yazmayı düşündünüz mü? Arkadaşlar, vicdan terazisi…

Etyen Mahçupyan: Aslında böyle bir şey oldu hakikaten.

Enver Aysever: Yazdınız mı?

Etyen Mahçupyan: Evet yazdım. Dershaneler zamanında yazdım.  Ama bu yazıyı isterseniz basın diyerek gönderdim.

Enver Aysever: Bastılar mı?

Etyen Mahçupyan: Basmadılar. Ama ben yazarken,…

Enver Aysever: Ne demiştiniz yazınızda?

Etyen Mahçupyan: Kendi bindikleri dalı kestiklerini söylemiştim. Cemaatin haklı olduğu bir noktada, dershaneler konusunda temelde haklı oldukları nokta çok fazla çünkü. Haklı oldukları bir noktada, o haklılığı söyleme ve mücadele etme biçimiyle kendini haksız noktaya doğru çekmekte olduklarını işaret etmiştim. Ama bunun da yayınlanmasını çok uygun bulmadılar o zaman.

TEK BİR YAZAR FARKLI DÜŞÜNÜYORSA BU RAHATSIZLIK VERİR

Mahçupyan, Zaman gazetesi ile yollarının nasıl ayrıldığı konusundaki soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bir gazetede diğer yazarlar aynı, tek bir yazar farklı bir görüşe sahip ise bunun rahatsızlık vermemesi mümkün değil. Ben de bunun farkındaydım. Yazılarım 3'ten 1'e inince durum bunu getirdi." dedi.

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI OLACAK BEN DE OY VERECEĞİM

CNN Türk'te yayınlanan Enver Aysever'in hazırlayıp sunduğu "Aykırı Sorular" programına konuk olan Etyen Mahçupyan, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağını düşündüğünü ifade ederek, "Oy vereceğim" dedi.

Enver Aysever'in, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Elbette" diye yanıt veren Mahçupyan, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığını koyması durumunda seçimi ilk turda kazanacağına inandığını söyledi. Aysever'in, "Sizin adayınız Erdoğan mı? Erdoğan'a oy verecek misiniz?" sorusuna ise, "Evet benim adayım da Erdoğan, oy vereceğim" dedi.