Gündem
28 Eki 2013 12:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

ETHEM SARISÜLÜK DAVASI'NDA OLAY ÇIKTI!

Gezi Parkı'na destek eylemleri sırasında polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük'ün 2. duruşması olaylı başladı..

Ankara’da Gezi Parkı’na destek eylemleri sırasında polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük’ün ikinci duruşmasında sanık polis A.Ş.'nin tutuklanma talebi reddedildi.

Duruşma 2 Aralık'a ertelendi. Kararın açıklanmasıyla salonda gerginlik çıktı. Duruşma sonunda da adliye önü bir anda karıştı. Polis, davaya destek olmak için toplanan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyor.

Ankara’da Gezi Parkı’na destek eylemleri sırasında polis kurşunu ile öldüğü iddia edilen Ethem Sarısülük’ün ikinci duruşması Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Davaya sanık polis A.Ş katılmadı.

Avukatları A.Ş’nin ifadesinin telekonferans sistemi ile alınmasını talep etti. Dava nedeni ile adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Davaya destek veren çok sayıda kişi adliye önünde toplandı. CHP Milletvekilleri Aylin Nazlı Aka, Sezgin Tanrıkulu,  Veli Ağbaba ve bazı CHP’ li vekiller de davayı izlemek üzere mahkemeye geldi.

Duruşmada sanık polis A.Ş.'nin tutuklanma talebi reddedildi.

Duruşma 2 Aralık'a ertelendi.

Mahkemenin kararının açıklanmasıyla duruşma salonu bir anda karıştı. CHP İStanbul Milletvekili Müslüm Sarı, salondan bir kare fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

MAHKEME ÖNÜNDE OLAY

Duruşma sonunda mahkeme önünde olay çıktı. Davaya destek vermek için Adliye önünde toplanan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ediyor.

Duruşma önünden bir kareyi Azuth İsmail Cömert isimli kullanıcı da Twitter'da paylaştı.