Medya
28 Eki 2010 22:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:45

''ESKİDEN ABİ DERDİN FATİHCİĞİM!'' TEKE TEK PROGRAMINDA HİTAP POLEMİĞİ! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök Habertürk TV'de Fatih Altaylı ile Murat Bardakçı'nın birlikte sundukları Teke Tek Özel'e katıldı.

Habertürk Televizyonu’nda Fatih Altaylı ve Murat Bardakçı’nın birlikte yaptıkları Teke Tek Özel’e konuk olan Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök, ilginç açıklamalar yaptı..

Program önce "Ördek Muhabbeti" ile başladı.. Murat Bardakçı "Birlikte ördek yiyelim" teklifi ile Özkök’ü programa katılmaya ikna ettiğini itiraf etti.. Murat Bardakçı, Ertuğrul Özkök’e "Teke Tek Özel’e gelir misin?" dediğini, Özkök’ün yanıtının ise "Ne zaman, nerede yiyoruz?" şeklinde olduğunu belirtti. Meğer Özkök "Özel"i "ördek" olarak anlamıştı. Böyle anlamasının altında yatan neden ise Murat Bardakçı’nın meşhur bir ördek yemeğinin olmasıydı.

Habertürk Televizyonu’nun tepe ismi Fatih Altaylı, eski genel yayın yönetmenine Ertuğrul Bey diye hitap edince Özkök "Eskiden abi derdin Fatihciğim" diyerek göndermede bulundu.. Altaylı da "Yine abimsiniz ama televizyon jargonu var. Ben size Ertuğrul Bey diyeyim siz Fatih diyebilirsiniz" dedi..

Fatih Altaylı : Başbakan Cumhuriyet o kadar çıtkırıldım değil dedi..

Özkök : Ben katılıyorum Cumhuriyet o kadar çabuk kırılacak bir şey değil.. Başbakan da bu durumu iyi biliyor.. Ama şu tehlike her zaman var, iktidarın gücüyle totaliterleşme söz konusu..

Özkök ilk taşı Zaman yazarı Ali Bulaç’a attı.. "Benim ailem Balkanlar’dan göçtü geldi.. Bazıları o kadar ileri gitti ki (Bunlar Türk değil) dediler.. Bu ülkeder Türkler Türk olduğunu Kürtler de Kürt olduğunu söyleyebilmeli.. Öyle bir hale geldik ki Kürtler’in milliyetçilik yapması kabul görüyor ama Türküm diyenler eleştiriliyor..

"Kürtler’le ayrılmayı konuşmalıyız" yazım büyük tepki gördü ama daha sonra herkes bana gelip evet bu konuyu konuşmak gerek dedi.. Ben federasyondan yanayım, zaten Türkiye 7 bölge.. Bu siyasete de işlerlik kazandırır..  Mesela Eskişehir’in bir belediye başkanı var Yılmaz Büyükerşen.. Onun gibi bölge başbakanları olsa fena mı olur..

441 EL KAOSA KALKTI MANŞETİ DOĞRUYDU

Altaylı : Sizin "411 el kaosa kalktı" manşetiniz çok tartışıldı..

Özkök : "Ne oldu sonra Anayasa Mahkemesi’ne gidildi. Benim anlamadığım şu, dünyanın neresinde bir manşetle dünyalar yıkılyor. Tut ki o manşet yanlıştı. Ergenekonda neler oldu... Albaylar kafasına sıktı gitti, hiçbir şey olmadı. Tek satır yazan var mı? Farklı bir manşet attım. Bu da benim gazetecilik zekam."

Altaylı : Ahmet Kaya’yı da sizin attığınız manşet öldürdü diyorlar..

Özkök : Bugün de Hrant Dink’i öldürdüğümüz söyleniyor.. Biz gazeteciyiz o gün ne gerekiyorsa onu yazdık. Ama bugün olsa o manşeti atmazdım.. Ama biliyorsunuz o "şerefsiz" kelimesini en çok o kullanıyordu.. Sonra biz o manşeti attıktan 8 yıl sonra öldü Ahmet Kaya..

PAHALI ŞARAP İÇMİYORUM

Altaylı : Bir de sizin pahalı şarap içtiğiniz çok yazılıp çizildi..

Özkök : Birisi internette yazdı (Gecede 10 Bin Liralık şarap içiyor) diye. Ya kardeşim siz hiç mi hesap bilmezsiniz, gecede 10 Bin Liralık şarap içsem ayda 300 bin, yılda 3 milyon 600 bin eder.. El insaf..

Altaylı : Bir röportajda erkek vücudu ilgimi çekiyor dediniz, sonra neler oldu?

Özkök : Kimse bana bir şey soramadı da Tansu’ya sormuşlar Ertuğrul gay mi oldu diye.. Ben erkek ruhu ilgimi çekiyor demiştim ama o da yanlış anlaşıldı..

Özkök : Genel yayın yönetmeniğinden ayrıldıktan sonra intibak sorunu yaşadım.. Önceden her işimi gazete hallederdi. Şimdi kendi biletimi kendim alıyorum, ucuzunu arıyorum bi taraftan da iyi oldu; hayatı yeniden tanıyorum..

Bardakçı : Ertuğrul Abi prof oldunuz mu?

Özkök : Hayır halen doçentim. Profesör olmak için kadrolu çalışmak gerek.. Ben doktorluğu da doçentliği de hiç kullanmıyorum.. Üniversitede devam etmediğim için profesör olamadım..

CÜBBELİ HOCA'YI DA ÇAĞIRSAYDINIZ!

Proramda Teke Tek'in kadrolu konuklarından Cübbeli Ahmet Hoca da gündeme geldi. Altaylı'nın Cübbeli Hoca ile yaptıkları programların eğlenceli geçtiğini söylemesi Üüzerine Özkök " E onu da çağırsaydınız" dedi..

Bardakçı ve Özkök de Cübbeli'nin ifade gücünün fazlasıyla mizahi olduğunu söylerken 'Cem Yılmaz'ın tek rakibi' dediler.

Altaylı, Cübbeli Hoca'nın programda yaptığı esprilerden örnekler vererek 'Murat  Bardakçı'nın gülmekten masanın altına girdiği bile oldu' dedi.

BARDAKÇI İTİRAFI

Ertuğrul Özkök : Hürriyet Gazetesi’nde en çok iki kişiden çektim, biri Murat Bardakçı, biri de rahmetli Gülçin Telci’ydi. Ben hayatta Murat ile tartışmaya girmem ender prensiplerimden biridir bu..

ÖZKÖK’TEN AYSUN KAYACI TAVSİYESİ

Ertuğrul Özkök, Tarihin Arka Odası’nı yapan Murat Bardakçı’ya Aysun Kayacı’nın ne zaman başlayacağını sordu.. Bardakçı böyle bir şey olmadığını bunun internet siteleri tarafından ortaya atıldığını söyledi..

Özkök "Bence Aysun’u alın o çok kafalı bir kız, artı tarih mezunu" diyerek Bardakçı’ya tavsiyede bulundu..