Gündem
08 Kas 2022 16:27 Son Güncelleme: 08 Kas 2022 17:17

Eski CHP'li vekilden Aslı Baykal'a tepki! "Halk TV satışından aldığın parayı geri ver"

CHP'den istifa eden Aslı Baykal'ın Halk TV'nin satışından elde edilen kazancı gündemdeki yerini koruyor...

Deniz Baykal'ın CHP'den istifa eden kızı Aslı Baykal'a partinin eski saymanı geçmiş dönem Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Yıldız'dan şok suçlamalar geldi. Medyafaresi.com yazarı Müşerref Seçkin'e açıklamalarda bulunan Yıldız ''Madem CHP'den istifa ettin, hiçbir hakkın ve emeğin olmadan aldığın milyonlarca doları iade et.'' dedi.

Medyafaresi'nde yer alan habere göre; CHP'de eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yakın isimlerden biri olarak bilinen Mahmut Yıldız, 2005 yılları sırasında CHP'yi destekleyen bir kanal kuruluşu için kolları sıvadığını hatırlattı.

Yıldız şahsen yaptığı harcamaların yanısıra daha sonra da CHP'den alınan reklam paralarıyla kanalın medya yaşamını sürdürdüğünü anlattı. Yıldız, Kanal yönetiminde önce kendi yakınlarının bulunduğunu saymanlıktan ayrıldıktan sonra  o zamanki genel başkan Deniz Baykal'ın yakınlarının yönetimde yeraldığını aktardı. Mahmut Yıldız kanal sahipliğinin simgesel olduğunu ve ticari olarak değerlendirilmediğini belirtti. Medyada muhalefetin sesinin duyulmas için kurulan  Halk Tv'nin daha sonra marka değerinin arttığını kaydetti.

Medyafaresi.com yazarı Müşerref Seçkin'e açıklamalarda bulunan Mahmut Yıldız, Aslı Baykal'ın hiçbir emeği ve sermayesi olmadan bu başarının üzerine haksız bir biçimde konduğunu kaydetti. Yıldız ''Ben harcadığım parayı bile istemezken Aslı Baykal'ın bu parayı alıp bir de üstüne istifa etmesi beni ve çevremi çok rahatsız ettı.'' dedi. Yıldız konuyu mahkemeye de taşıyacağını kaydetti.