Gündem
03 Eyl 2010 12:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

ERDOĞAN'IN KIZI SÜMEYYE BABASININ SIRRINI AÇIKLADI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı, babasının bilinmeyen yanlarını anlattı.

Havaalanı binlerce yardım kolisiyle doluydu. Ancak Pakistan’ın içinde bulunduğu durumu görünce, bu yardım kime yeter, diyor insan...

Uçaktan iner inmez bizi en çok şaşırtan aşırı nem ve olağanüstü sıcak hava oldu. Gece saat 01.00’de dahi 35 derece olan hava sıcaklığı ve yüzde 80’leri aşan nem oranı, felaketin izlerinin silinmesini güçleştiriyor. 2 Ağustos’ta başlayan ve günlerce devam ederek 2 bin kişinin hayatını kaybetmesine, milyonlarca kişinin evsiz kalmasına neden olan yağışlar da bitmek bilmiyor. Pakistanlı açlık ve salgın hastalıkla boğuşuyor.

100 BİN LİRA BAĞIŞ
Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD), 27 Ağustos günü Emine Erdoğan’ın katılımıyla düzenlediği iftarda, Pakistan için 3 milyon lira bağış ve 1 milyon liralık tıbbi malzeme desteği sağladı.  Emine Erdoğan da 100 bin liralık bağışta bulundu. Toplanan para Başbakanlık Afet Yönetimi’nin hesabına yatırıldı.

Heyette bulunan Başbakanlık Afet ve Acil Durumlar Yönetim Başkanı Mehmet Ersoy, diğer yetkililer gibi Pakistan’ın neye ihtiyacı olduğunu yerinde tespit edecek. Öneriler Başbakanlık’a iletilecek ve Başbakanlık Pakistan’a ihtiyacı olan yatırımı yapacak. 

Heyette Devlet Bakanı Aliye Kavaf ile Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü İsmail Barış’ı görünce hemen sorduk: Afetzede çocuklar için bir proje mi var? Bakan Kavaf, ’Felaketzede çocuklarla ilgili olarak Pakistanlı yetkililerle görüşeceğiz. Kabul ederlerse çocukları alıp Türkiye’ye getireceğiz. Belki de orada bir yatırım yapabiliriz’ dedi.
Emine Erdoğan heyette bulunanlarla sohbet ederken ’Amerika’da Haiti için toplanan yardımla Pakistan için toplanan yardım arasında çok büyük fark var. Bu çok üzücü ve düşündürücü bir durum’ dedi.

O bilezikleri unutmadık
Türk Kızılayı’nın Pakistan’ın Pirsabak Kasabası’nda kurduğu Hürriyet Mahallesi’ndeki evlerin anahtarlarının teslim töreninde konuşan Emine Erdoğan, ’’Biz acılarımızı, hüzünlerimizi, kederlerimizi paylaştık. Biz aynı şekilde sevinçlerimizi paylaştık. Pakistanlı kadınların, genç kızların kollarından sıyırıp çıkardıkları bilezikleri Türkiye’ye göndermelerini hiçbir zaman unutmadık’ dedi. 3 yaşındaki Yasin Khan’ı kucağına alarak seven Erdoğan’ın duygulandığı görüldü.

SÜMEYYE ERDOĞAN İLK KEZ KONUŞTU
Babama yardım ediyorum
Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan, Pakistan yolunda AKŞAM’ın sorularını yanıtladı. Son aylarda yurtiçi ve yurtdışı gezilerde babasına eşlik eden Sümeyye Erdoğan, Genel Merkez’deki danışmanlık göreviyle ilgili ilk kez konuştu.  Sümeyye Erdoğan, ’Bu önemli dönemde babama yardım etmek istedim. Özellikle uluslararası gelişmeleri, Türkiye hakkında yazılanları takip ediyorum ve kendisine bilgi aktarıyorum. Her gün düzenli olarak Genel Merkez’e gidiyorum ve çalışıyorum’ dedi.

Sümeyye Erdoğan, tevazusuyla dikkat çeken biri...  Hazır cevaplığı ve özgüveni ile babası Başbakan Erdoğan’ı hatırlatıyor. ’Siyasete girecek misiniz?’ sorusuna Erdoğan ’Medya, yüksek lisans çalışmamı bile ’siyasete ısınıyor’ diye yorumlamıştı.  Şimdilik niyetim yok. Çocukluğumuzdan beri zaten siyasetin içindeyiz’ dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın temposu malum... Bir güne üç miting sığdıran, akşam iftar programına katılıp gece yarısı sürpriz ziyaretler gerçekleştiren ve ertesi gün yine çok erken saatlerde çalışmaya başlayan bir siyasetçi. Sümeyye Erdoğan’a gülerek ’Babanızın temposuna ayak uydurmak çok zor!’ dedik. Cevabı hemen aldık... ’Babamı insanlarla kurduğu iletişim zinde tutuyor. Onun sırrı bu! Ve tabii Allah güç veriyor...’ O sırada yanımıza gelen Emine Erdoğan da aynı yorumu yaptı: ’Allah güç veriyor.  Herkesin desteğiyle inşallah daha da iyi olacak!..’

EKİPTEKİLER ÇOK ETKİLENDİ
Muazzez Ersoy- BM İyi Niyet Elçisi: Emine Erdoğan Hanımefendi’nin daveti beni çok mutlu etti. Televizyonlarda gördüğümüzden daha kötü bir Pakistan’la karşılaşacağımı bilerek geldim. Birçok insan gibi biz de üstümüze düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.
Atasay Kamer - Atasay Kuyumculuk: Kimse Yok mu Derneği ile ne yapabiliriz diye görüşürken Emine Hanımefendi’den bu teklif geldi. Çok mutlu olduk. Özellikle suya ihtiyaçları var ve sondaj yaparak su çıkarmak gerekiyor. iİcelemelerde bulunuyorum.

Gülseren Özdemir -  Limak Başkanı Nihat Özdemir’in eşi: Bu felaketten zihnime kazınan, unutamadığım bir fotoğraf karesi var: Yardım helikopterine uzanan eller... Gördüğümüz manzara da aynen böyle. Pakistan halkının başına gelen art arda felaketler çok üzücü... Eşim Nihat 10 ev bağışladı. Belki yine katkımız olur.

Şafak Akın - TİKAV Başkanı: Böyle bir heyetin bir araya gelmiş olması büyük bir şans. Yaşananlar çok üzücü. Türkiye’ye döndüğümüzde sivil bir inisiyatif oluşturarak Pakistan’a yardım toplayabiliriz.
Caroline Koç - TAPV Başkanı: Pakistan’ın durumu gerçekten içler acısı. Çok üzüldük. Önemli olan bundan sonra da bölgeye yardımların devam etmesi ve bu insanların normal hayatına kavuşturulması...

50 DERECEDE SICAK BULUŞMA
- Emine Erdoğan Pakistan’a yapılacak yardımları çok önemsiyor. Bunun insani bir sorumluluk olduğunu düşünüyor.
- Afetlerin yanı sıra terörle de mücadele eden Pakistan’da insanlar her şeye rağmen güler yüzlüler... Ve Türkler burada çok seviliyor.
- Muson yağmurları aralıklarla  devam ettiği için sel sularının tahribatı bir türlü yok olmuyor.
- 50 dereceyi bulan sıcak havaya ve yüzde 80’in üzerindeki neme dayanmak çok ama çok zor...
- Kadınların ve erkeklerin yerel kıyafetleri öyle mantıklı ki! Sıcakta pantolon giymek eziyet...
- Emine Erdoğan’ın heyetinde kadınlar çoğunlukta... Hijyen için alınan önlemler had safhada...
- Salgın hastalık tehlikesine karşı aşı olan da var, antibiyotik kullanan da...
- Türkiye’den bavullarımızla taşıdığımız sular ve bisküviler can simidi...
- Sineklere karşı sinek kovucu ilaçlar kullanılıyoruz ama nafile... Ülkenin dört bir yanını karasineklerle sivrisinekler istila etmiş durumda.
- El dezenfektanları da çantaların vazgeçilmezi arasında...
- Egemen Bağış’ın ekibi çok titiz çalışıyor.
Hepimizin ayak numarasını öğrenip yağmurluk ile çizme dağıttılar.
-n Heyetteki 9 gazeteci arasında tek erkek gazeteci Hürriyet Ankara Temsilcisi Metehan Demir...
-  Nihat Özdemir’in eşi Gülseren Özdemir Hindistan’ı iyi bildiği için tam bir bölge uzmanı. Felaket bölgesine getirilmesi gerekenleri çok iyi biliyor. Olası acil durumda herkesin başvuracağı isim o
- Yolculuk boyunca ellerinden kitap düşmeyen, mütevazı ve bir o kadar da sempatik çift:  Ethem - Nurten Sancak...
- Sessiz ama çalışkan Caroline Koç sürekli not alıyor...
- Egemen-Beyhan Bağış çifti her yerde olduğu gibi burada da ev sahibi gibiler... Herkesin imdadına yetişiyorlar. Egemen Bağış’ın Pakistan hassasiyetini Kızılay Başkanı Tekin Küçükali ’Bu seyahatin gerçekleşmesinde büyük emeği var’ sözleriyle özetliyor.
- Emine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürü Ela Çakıcı Dönmez, en taze, en güzel, en zarif anne... Beş aylık bebeği Ankara’da, o felaket bölgesinde harıl harıl çalışıyor.
- Emine Erdoğan’ın koruması Öznur Uçar tıpkı soyadı gibi... Enerjisi tükenmiyor...
- Heyetin en genç iş kadını Remzi Gür’ün kızı Yasemin Gür...(AKŞAM)