Gündem
15 Eyl 2022 21:57 Son Güncelleme: 15 Eyl 2022 22:09

Erdoğan'ın ardından İYİ Parti kampanyalarını yöneten Faruk Acar'dan kritik açıklamalar!

Erdoğan'ın seçim kampanyalarını yöneten ve bugün İYİ Parti'yle çalışan Faruk Acar: "Bu gideceğimiz seçimde 5 yıllık bir dönem olmayacak. Seçim olacak, yeni ve gerçek bir seçime ondan sonra gideceğiz. Belki bugünkü aktörlerin neredeyse birçoğu olmayacak.” dedi.

Gazeteci Adem Metan'ın YouTube kanalına konuk olan ANDY-AR Araştırma'nın sahibi Faruk Acar, 2023 seçimleri ve gündeme dair iddialı açıklamalarda bulundu.

"2023 SEÇİMLERİNDEN SONRA ERKEN SEÇİM OLACAK"

2023'te yapılacak olan seçimleri 'ara seçim' olarak ifade eden Acar, bu seçimden sonra 5 yıllık bir dönemin olmayacağını, erken seçim yapılacağını iddia etti ve bunu da ''Yeni ve gerçek seçim'' olarak ifade etti.

"TÜRKİYE'DE BİR DEĞİŞİM YAŞANACAK"

''Türkiye'de bir değişimin yaşanacağını, bu değişim sadece siyasi figürler olarak değil, siyasi görüş olarak da topluma riyaset edeceğini'' dile getirdi.

"EKREM İMAMOĞLU'NUN DEĞİL 150, 5 TANE PROJESİNİ BİLE SAYAMAM"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun "150 Günde 150 Proje" kampanyasının önceki yönetimin projelerinin devamı olduğunu belirten Acar, ''İmamoğlu'nun değil 150, 5 tane bile projesini bile sayamam. İlave bir şey koyamadı'' dedi. 

"KRAL ÇIPLAK DİYEBİLEN BİRİLERİNİN OLMASI GEREKİYOR"

Siyasi liderlerinden etrafında “Nasılsa seçim yok dolayısıyla keyfini kaçırmamıza gerek yok. Dolayısıyla güzel şeylerden bahsedelim” diyen, tozpembe tablo çizen tehlikeli adamların olduğunu belirten Faruk Acar, siyasilerin yanlış yönlendirildiğini, buna karşı gelince de kendilerinin dışlandığını ifade etti. Acar, bu duruma karşı 'kral çıplak' diyebilen birilerinin olmasını gerektiğini vurguladı.

"CUMHURBAŞKANINI BİR DOST, BİR ABİ OLARAK GÖRÜYORUM"

Uzun yıllar Cumhurbaşkanı ile çalıştığını belirten Acar, ''Cumhurbaşkanını çok seven seven biriyim. Özel hukukumuz var. Bir dost, bir abi olarak görüyorum. Bunu söylemekten hiçbir zaman çekinmem, çalışacağım herkesle de paylaşabilirim, hiçbir sakıncası yok benim için'' dedi. Ancak belli bir süre sonra ilişkilerinin çok farklı bir yere geldiğini ifade eden Acar, ''Onu üzmeye, çok üzmeye başladığını ve çok sorun paylaşmaya başladığını, bu durumun da parti içerisinde 'Cumhurbaşkanını üzen kişiye' dönüştürdü beni'' diye ekledi.

"MERAL AKŞENER DOĞRUDAN ERDOĞAN NEFRETİYLE SİYASET YAPAN BİR AKTÖR DEĞİL"

''Meral Akşener’le doğrudan, yakın çalışma sürecinde bulunarak bismillah'' dedik. İYİ Parti'nin stratejisini konumlayabilmek için profesyonel olarak bir kampanya sürecine girdiğini belirtti. Gözlemlerinden de bahseden Acar: ''Türkiye’de genel olarak bir kere şunu okudum; Meral Akşener doğrudan Tayyip Erdoğan nefretiyle siyaset yapan bir aktör olmadığını bana gösterdi. Tabi ki siyasi rekabet başka bir şey. Ki geçmişten hukukları vs. falan da olan biri. Bir de böyle sözünün eri bir tarafı vardır Meral Akşener’in.'' diye ekledi.