Gündem
07 Eyl 2013 17:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:38

ERDOĞAN'DAN TARİHİ SUNUM! EŞİM VE ÇOCUKLARIM BENİ AFFETSİN, İSTANBUL'A AŞIĞIM!

Türk heyetinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan IOC komitesine sunumunu gerçekleştirdi.

İşte Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları;

- 16 saatlik rekor bir uçuşla buraya gelirken sizlere hangi dillerle selamlamayı düşündüm. Dünyanın bütün insanlarını selamlayacak dil gönül dilidir. Selam barış demektir. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dostluğun ve kardeşliğin kenti İstanbul’dan çok güçlü bir selam iletmek istiyoruz.

-  Hoşgörü şehri İstanbul’dan samimi bir selam göndermek istiyoruz. Çocukluk yıllarımdan beri lisanslı bir futbolcu olarak spor aşkını hep içimde yaşattım. Eşim ve çocuklarım beni affetsin spora ve İstanbul’a bir aşkla bağlandım. İstanbul aşkı beni belediye başkanlığına kadar taşıdı.

- 1996’da belediye başkanı olarak bu komitenin karşısında sunum yapmıştım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak karşınızdayım. Olimpiyatlar için tüm arzumuzu sizlere göstermek için karşınızdayım.

- Şunu bilmenizi isterim ki; halkının çoğunluğu müslüman olan Türkiye’de yapılması, bu yarışa aç olan bölgemize çok faydalı olacaktır.

- Ülke olarak kararlılık içindeyiz. Genç ve dinamik bir nüfusumuz var. 2020’de bugünün çocukları çok daha kalkınmış bir Türkiye’de yaşayacak. 2020 Olimpiyatları’nın gençlerin ülkesi Türkiye’de, 8 bin yıllık tarihi olan bu kadim şehirde gerçekleşmesi, olimpiyat ruhuna uygun olacaktır. Kıtaları, kültürleri buluşturacak bir yeryüzü köprüsü olacaktır.

- Gelin beraber köprüler kuralım, gelin hep beraber tarih yazalım.