Gündem
09 Kas 2023 22:57 Son Güncelleme: 09 Kas 2023 22:59

Erdoğan Özbekistan'daki zirve sonrası çağrıda bulundu: Safları sıklaştırmalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 20 yıldır hayata geçirilemeyen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması’nı artık yürürlüğe konması gerektiğini vurguladı. Erdoğan ayrıca Karabağ’dan Afganistan’a kadar ortak coğrafyada yaşanan meydan okumalar karşısında 'saflarımızı sıklaştırmalıyız' çağrısında bulundu.

Özbekistan'da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Liderler Zirvesi sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında 2025 Vizyon Belgesi'nin de stratejik hedefleri arasında yer alan ve 20 yıldır hayata geçirilemeyen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret Anlaşması’nı artık yürürlüğe konması gerektiğini vurguladı.

'TURİZM VE SEYAHAT SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRMELİYİZ'

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Yatırım Bankası ECOBANK’ın tüm üyelerin katılımıyla daha faal hale getirilmesinin bu maksada hizmet edeceğini belirten Erdoğan, "Turizm ve seyahat sektöründe de iş birliğimizi güçlendirmeliyiz. Toplantıda, Erzurum’un Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2025 Yılı Turizm Başkenti seçilmesinden memnuniyet duyuyorum" dedi.

'DOĞU-BATI ORTA KORİDOR GİRİŞİMİNİN DEĞERİ ARTTI'

Son yıllarda gerçekleştirilen ciddi enerji altyapı yatırımları sayesinde gerek Türkiye'nin gerek sınır bölgelerinin enerji arz güvenliğine katkılar sunduklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Birlikten kuvvet doğar” şiarıyla enerji alanında yeni teknolojilerin geliştirilmesi, yenilenebilir enerji ve hidrojen gibi daha temiz girişimler için müşterek yatırımlarımızı artırmamız bu manada faydalı olacaktır.

Tüm üyelerimizi, Türkiye’nin imzaladığı, Bakü’de kurulacak Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Temiz Enerji Merkezi Şartı’nı imzalamaya davet ediyorum."

Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor girişiminin değeri mevcut gelişmeler karşısında daha fazla artmıştır."

'SAFLARIMIZI SIKLAŞTIRMALIYIZ'

Karabağ’dan Afganistan’a kadar ortak coğrafyada yaşanan meydan okumalar karşısında 'saflarımızı sıklaştırmalıyız'

Azerbaycan’ın batı bölgeleriyle Nahçıvan’ı birbirine bağlayacak ulaştırma hatlarının en yakın zamanda tesis edilmesi de stratejik önemi haizdir.

Afganistan’da sürdürülebilir istikrarın ve güvenliğin tesisi için de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı olarak birlikte çaba sarf etmeliyiz."