Gündem
04 Mar 2024 13:32 Son Güncelleme: 04 Mar 2024 23:46

Erdoğan, Ankara’da Abbas’la görüşecek! ‘Gazze’ye yardımlar gündemde…’

Filistin Yönetimi lideri Abbas'ın Türkiye ziyareti öncesi basına konuşan Türkiyeli diplomatik bir kaynak, görüşmelerde Gazze'ye insani yardımlar ile Batı Şeria'daki durumun ele alınacağını söyledi.

Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas'ın 5 Mart Salı günü Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor. Reuters haber ajansına konuşan diplomatik bir kaynak, görüşmeler sırasında Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye insani yardım sağlanmasının da görüşüleceğini söyledi.

'TÜRKİYE, MISIR'LA KOORDİNASYON HALİNDE YARDIM SAĞLIYOR'

Antalya Diplomasi Forumu'nda 2 Mart Cumartesi günü açıklamalarda bulunan Filistin Yönetimi Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, Mahmud Abbas'ın bu hafta Türkiye'ye gelerek Erdoğan ile görüşeceğini duyurmuştu. Bu görüşme öncesi bugün ajansa konuşan Türkiye'den diplomatik bir kaynak, Erdoğan ve Abbas'ın Gazze'deki son gelişmeleri ele alacağını, işgal altındaki Batı Şeria'daki durumun da iki liderin gündeminde olacağını söyledi.

Kaynak, konuya ilişkin şu bilgiyi paylaştı:

"Türkiye, İsrail'in saldırılarının başlamasından bu yana Mısır'la koordinasyon halinde Gazze'ye kapsamlı insani yardım sağlıyor. Bu kapsamda, Devlet Başkanı Abbas ile görüşmelerde insani yardım operasyonları da görüşülecek."

GAZZE'DE ÖLÜ SAYISI 30 BİN 534'E YÜKSELDİ

Öte yandan, İsrail ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 124 artarak 30 bin 534'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 150 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi. İsrail ordusunun son 24 saatte 124 Filistinliyi öldürdüğü belirtilen açıklamada, toplam can kaybının 30 bin 534'e yükseldiği aktarıldı. Son saldırılarda 210 Filistinlinin yaralanmasıyla toplam yaralı sayısının ise 71 bin 920'ye çıktığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca İsrail'in Gazze'de son 24 saatte 13 katliam gerçekleştirdiği, enkaz altında ve yol kenarlarında hâlâ ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi.