Televizyon
26 Nis 2011 15:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:17

ERDAL ÖZYAĞCILAR HIRSIZLIK SUÇLAMASI İÇİN NE DEDİ?

Yapımcı Hayri Aslan'ın, "Erdal Özyağcılar senaryomu çaldı" suçlamasına ünlü sanatçı ateş püskürdü.

Yapımcı Hayri Aslan'ın "Erdal Özyağcılar senaryomu çaldı" suçlamasına Karadağlar dizisinin yapımcısı Fatih Aksoy'un sert cevabından sonra Erdal Özyağcılar da suskunluğunu bozdu.

KOMİK BİR İDDİA

Ünlü sanatçı Bugün gazetesinden Okan Işık'a şu açıklamayı yaptı: "Vicdan ve meslek etiğine sığmayan kelimeler ile Sayın Hayri Aslan tarafından hakarete uğradım. Geçen sezon bana gelen dizi, film proje teklifleri arasında yukarıda adı geçen zat-ı muhteremin Dostoyevski'nin "Karamazov Kardeşler" romanından uyarlanmış bir projesi vardı. Okudum, değerlendirdim ve bana göre oluşmamış bu projede oynayamayacağımı söyledim. Sonra MED Yapım da bir "Karamazov Kardeşler" projesi olduğunu ve bu konuda benimle konuşmak istediğini belirtti. Gittim konuştum, projeyi beğendim, kabul ettim."

MAHKEME REDDETTİ

Yayına girdiklerinden kısa bir süre sonra Hayri Aslan tarafından mahkemeye verildiklerini söyleyen Özyağcılar, "Ancak yapılan inceleme sonucunda mahkeme dizinin durdurma kararını reddetti" dedi.

Yüreğinizdeki yüce mahkeme

"Bütün bunlara rağmen bu zat-ı muhterem Dostoyevski'nin "Karamazov Kardeşler" romanından 'dizi film yapmak benim aklıma geldi' diyebilir. Ama bu komik bir iddiadır" diyen Özyağcılar sözlerini şöyle sürdürdü:

"MED Yapım gibi bu sektörde 18 yılını doldurmuş ve drama yapmak isteyen diğer büyük yapım firmalarının Dostoyevski'den veya kült olmuş yazarların eserlerinden uyarlama bir proje yapmayı düşünmemelerinin imkânı yoktur. Onların da aklına gelmiştir ve gerçekleştirmek için uygun zamanı beklemişlerdir."

ÖZYAĞCILAR DAVA AÇMAYACAK

Buna rağmen yapımcı Hayri Aslan'a hakaret dava açmayacağını belirten Özyağcılar, "O zat-ı muhteremi sizin vicdanınızdaki, sizin yüreğinizdeki adil ve yüce mahkemeye veriyorum. Beni 45 yıldır izleyen ve teveccühünü esirgemeyen sizlerin karar vermesini rica ediyorum" diye konuştu.