Gündem
20 Haz 2014 01:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:19

Engin Alan meydan okudu: Yaptıklarının hesabını verecekler!

MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Balyoz Davası'ndan tahliye oldu. Bengü Türk TV canlı yayınında Çiğdem Akdemir'in sorularını yanıtlayan Engin Alan 'Hodri Meydan' dedi

Engin Alan, tahliye olduktan sonra ilk olarak Bengü Türk canlı yayınına katıldı. Çiğdem Akdemir'in sorularını yanıtlayan Engin Alan 'Hodri Meydan' dedi.
  "Yaptıklarının hesabını vermek zorundalar. Bunun için ben ve silah arkadaşlarım ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız" diyen Engin Alan  tahliyesiyle ilgili şunları söyledi:
Allah düşmanıma bile hukuksuzluk göstermesin. Arkadaşlarımız hasta oldu. Annelerimiz babalarımız bize hasret gitti. Evlatlarımız çok acılar çekti. Unutursak onlar bizi affetmez. Ben Engin Alan olarak söylüyorum. Bu "pardon bir iştir oldu" denecek bir olay değildir.
Bu tezgahı kuran ne kadar isim varsa bu ülkenin onurlu, namuslu, dürüst hakim ve savcılarının önüne gelip hesap verip bizim boşalttığımız zindanlara girene kadar mücadeleye devam edeceğiz.
Yaptıklarının hesabını mutlaka ve mutlaka vermek zorundadır. Bunun için ben ve silah arkadaşlarım ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız.
Bu meclisin çıkardığı özel bir yasayla o cezaevinden çıkmaktan büyük utanç duyacaktım. Anayasa Mahkemesi bu ülkede gerçekten hakimlerin olduğunu gösterdi. Bundan ayrıca memnuniyet duyuyorum. Hukuki kararla dılşarı çıkmak beni son derece mahkum etti. AYM bu kararla sadece bizi özgür bırakmadı. Bu ülkede özel mahkemeler denilen neydiğü belirsiz kurumların mahfettiği Türk yargısını milletine iade etti. Bu benim özgürlüğümden de önemli.
Hukuk ölürse ülke ölür devlet ölür millet ölür. Bu ülkeyi bu hale getirdiler. Önümüzdeki süreçte yaptıkları hukuksuzluklar kepazelikler tek tek kamuoyunun önüne serilecektir.
Meslek ahlakı olur bir insanda. Medeni ortamda tartışırsınız. Bişey söylersiniz cevap veririm. Siz bana cevap verirsiniz. Ama benim silah arkadaşlarımın cevap hakkımın olmadığı ortamda Silahlı Kuvvetlere darbeci, casus, fuhuşçu diyen, bunları bize yakıştıranlaradır sözüm. Bundan sonra söylesinler. Hodri meydan !
Kim olursa olsun hiç de umurumda olmaz. Söylediklerinin gereğini yaparız. En az onlar kadar bizim de sizin gibi namuslu gazetelere, televizyonlara, muhabirlere ulaşma imkanımız var artık. Şu anda şartlar eşit. Şimdi bakıyorum. Geçmişte neler söyleyenlerin şimdi ağızlarından bal damlıyor. Bunu da çok yadırgıyorum. Ne değişti ki?
Ülkem, devletim, milletim için hayırlısı neyse o olsun. Biz önemli değiliz. Önemli olan devletim milletim ülkem. Biz onlar için varız. Hapis mahpus bize vız gelir tırıs gider
Cezaevine girmesini yeni bir görevin başlangıcı olarak gördüğünü ifade eden Engin Alan, bu konuda şunları söyledi:
Hapishaneye girdiğim günden bugüne kadar kendime aileme şunu söyledim. "Bi görev bitti yeni göreve başladık. Bu görevin ucu açık, ne zaman biter bilmem? Mezarda mı biter?" Hiç önemli değil. Bu görev bitti, şimdi yeni görev başladı. Devletimizin milletimizin hizmetine ölümüne varız.
Ne zaman yemin edeceği ile ilgili soruya da yanıt veren Engin Alan, yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini, salı günü MHP Grup Toplantısına katılacağını, yemin edeceği gün ile ilgili kararı da Devlet Bahçeli ile görüşerek vereceğini belirtti.
Türkmenler'in katledilmesiyle ve yaşadıkları zulümle ilgili olarak Türkmenler'in sahipsiz olmadığını belirterek, "Türkmenler'in çektikleri acıyı çok iyi anlıyorum. Allah Türk milletine başka milletin boyunduruğu altına yaşamayı nasip etmesin. Ama Türkmenler sahipsiz değil. Kimden ne ses çıkıp ne ses çıkmadığı ortada. İnşallah daha hayırlı haberler alacağız oralardan." dedi.
Türk Bayrağı'nın indirilmesiyle ilgili de görüşlerini paylaşan Engin Alan, Allah'ın yarattığı hiç bir kulun Türk Bayrağı'nı indirmeye gücünün yetmeyeceğini belirterek "Bu günleri de gördük. Bu günler de geçecek. Umutsuzluk karanlığa, umut da aydınlığa koşmaktır Biz hep umuda koşacağız. Bu tarih neleri yazacak? İyiyi de kötüyü de yazacak. Bizim yaşadıklarımızı da yazacak, Türkmenlerin yaşadıkları acıları da yazacak. O bayrak oradan inmekle inmez. O bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmez. Hiç kimsenin gücü o bayrağı gökyüzünden indirmeye yetmez. Allah'ın yarattığı hiçbir kulun gücü o bayrağı indirmeye yetmez. Hesap soracağız hiç kimsenin endişesi olmasın. Allah Türk milletinin ışığını söndürmesin.. Allah aziz milletimizin yüzünü güldürsün. Hiç endişeniz olmasın son nefer kalana kadar Allah bu milletin hep yanında olacak." diyerek sözlerini noktaladı.