Gündem
15 Nis 2012 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:32

ENERJİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ'NİN GECESİNDE NELER YAŞANDI? (MEDYARADAR- ÖZEL)

Enerji Gazetecileri Derneği'nin (EGAD) Ankara'daki kuruluş resepsiyonu bürokrasi ile iş dünyasını bir araya getirdi.

EPDK Binası’nda gerçekleşen geceye yaklaşık 200 kişi katılırken, Enerji Bakanı Taner Yıldız, “ Enerji sektörü ne kadar şeffaf olursa o kadar manipüle edilmeye yönelim azalacaktır. Burada basına çok önemli bir görev düşüyor” dedi. EPDK Başkanı Hasan Köktaş da enerji gazetecilerinin kendi alanlarına son derece vakıf isimler olduğuna işaret ederek, “Basın toplantıları ve özel sohbetlerde basın mensuplarının konularına ne kadar hakim olduğunu ve neredeyse bir EPDK uzmanı kadar konuyu ayrıntılı araştırabildiğini gördük” diye konuştu.
 
EGAD Başkanı İsmail Altunsoy da derneği uzmanlaşmayı teşvik etmek için kurduklarını belirterek, İstanbul ve Ankara’da örgütlü olan derneğin ileriki dönemde daha da büyüyeceğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız, EPDK Başkanı Köktaş, Dermek Başkanı Altunsoy ve dernek üyeleri pasta kesti.
 
Kokteyle Enerji Bakanlığı bürokrasisi tam kadro katılarak gazetecilere büyük destek verdi. Müsteşar Yardımcısı Sefa Sadık Aytekin, TPAO Genel Müdürü Mehmet Uysal, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır, EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış, TAEK Başkanı Zafer Alper, MAT Genel Müdürü Mehmet Üzer gecede dikkat çeken isimlerdi. Özel Sektörden Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, Park Enerji CEO’su Sami Demirbilek, Çalık Enerji Kordinatörü Nurettin Türkoğlu, TABGİS Başkanı Ferruh Temel Zülfikar ve diğer şirket temsilcileri hazır bulundu.
 
Geceye basın da büyük ilgi gösterdi. Habertürk Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Alican Türkoğlu, Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi, Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Mehmet Çetingüleç ile Zaman Ankara Haber Müdürü Hüseyin Sümer enerji gazetecilerini gece de yalnız bırakmadı.
 
Merkezi Ankara’da bulunan EGAD’ın yönetimi toplam yedi kişiden oluşuyor. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Altunsoy (Zaman) olurken, Başkan Yardımcılığını Evrim Ergin (Reuters) üstlenmiş durumda. Genel Sekreterlik görevini Mehmet Nayır (Sabah) yürütürken, Ufuk Şanlı (Vatan), Olcay Aydilek (Habertürk), Merve Erdil (Hürriyet) ve Murat Fırat (Petrol Plus) üye olarak dernekte görev alıyor.

MEDYARADAR- ÖZEL