Televizyon
21 Mayıs 2010 16:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:18

ENERJİ BAKANI CANLI YAYINDA PATLADI!.. SPİKERE NELER SÖYLEDİ? VİDEO

Enerji Bakanı Yıldız SKY TÜRK'e bağlanıp spikere fırçayı attı!. Peki neler söyledi?

SKY Türk TV’de 30 madencinin hayatını kaybettiği kazayı değerlendiren Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kasapoğlu, madenciliğin Türkiye’de artık yapılmazmış gibi hale dönüştürüldüğünden dolayı bu tür kazaların meydana geldiğini söyledi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı madenciliğe sahip çıkmamakla suçladı.

“İlgili bakanımız enerjiyle uğraşmaktan, tabii kaynaklara zaman ayıramıyor” diyen Kasapoğlu, kurtarma çalışmalarında yanlış asansör kullanıldığını ve daha önceden gerekli tatbikatların yapılmadığını söyledi.

"SÖZ HAKKI DOĞMADI, MÜDAHALE ETME İHTİYACI DUYDUM"

Kasapoğlu’ndan hemen sonra canlı yayına bağlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sunucunun, “Kurtarma çalışmalarında ihmal olduğu yönündeki iddiaları var bu noktada sizden de görüş almak isteriz” şeklindeki sözleri üzerine, “Bir noktayı düzeltmek durumdayım, söz hakkı doğduğu için siz bu yayını bana vermiş değilsiniz, ben bir müdahale etme ihtiyacı olduğu için telefon açtım” dedi.

"1,5 AYDA BEŞ KERE GÖRÜŞTÜK"

İsmet Kasapoğlu ile son bir buçuk ay içerisinde en az 5 defa görüştüğünü belirten Taner Yıldız, “İnsanların son derece sorumlu olan İsmet Bey’in bunları söylemesini hem kanalınıza hem de bu arkadaşa çok gördüm.” dedi.

ÇAY KAHVE YUDUMLAYIP YORUM YAPIYOR

İsmet Kasapoğlu’nun uzaktan çayını kahvesini yudumlarken, asansörün ne kadar tahrip olduğunu bilmeden yorumlarda bulunduğunu belirten Bakan Yıldız, kazanın meydana geldiği madenle ilgili olarak tenkil bilgiler verdi ve, “Bunu herhangi birisi söyleyebilir. Ama bu işlerde iddialı olduğunu söyleyen birisi söylerse ben ona müdahale ederim” diye konuştu.

"BU CÜMLELERİ RAHAT KULLANMAYIN"

Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kasapoğlu’nun kendisi için karalama yaptığını ve artık tahammül sınırının kalmadığını belirten Bakan Taner Yıldız, SKY Türk’e de tepki gösterdi. Kurtarma çalışmalarını eleştiren sözler sarf eden SKY Türk spikerini de eleştiren Yıldız, "Siz bu yayını yaparken de sorumlu bir habercilik anlayışı içerisinde bunu yapmıyorsunuz. Bu konuda size de açıkça söylüyorum. Bu kadar yüreğiyle vicdanıyla bu çalışan insanlara böyle bir atıf yapılabilir mi? Buradaki insanların bir dakika daha önce kurtarılmasıyla ilgili olarak gayret gösterenlere bu kadar bir itham, "daha önceden de kurtarılabilirdi" denilebilir mi?" Bu hangi vicdana sığar. İnsanlar gecesini gündüzüne katmış 24 saat uğraşıyor. Lütfen bu cümleleri bu kadar rahat kullanmayın. Siz bunu yapmakla buradaki insanların vicdanları yaralıyorsunuz. Ben hiç bir şekilde bu programlara bu şekliyle girmem. Ama burada insanların, kalplerine, vicdanlarına, mantıklarına hitap eden son derece hassa bir durum var. Buna lütfen yayınlarınızda sizde ve katılanlar da istismar etmesinler. Buna siz de müsaade etmesinler."

Haber7