Gündem
23 Eyl 2010 21:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:38

''EN ZOR ŞEY YAZARLARLA VEDALAŞMAK OLDU!''

Radikal'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can göreve gelişiyle ilgili ayrıntıları Balçiçek Pamir'e anlattı..

Eyüp Can “Türk basınına yeni soluk getirmek istiyoruz” dedi..

Çiçeği burnunda genel yayın yönetmeni, özellikle digital medya ile rakebet eden gazetelerin açmazına işaret ederek yeni Radikal’in bu noktada bir açılımı hedeflediğini söyledi. ’Bu projeye geleceğin medyası olarak bakıyorum’ diyen Can, hayli iddialı konuştu.

Balçiçek Pamir: Nasıl gidiyor Radikal’deki yeni süreç?

Eyüp Can: Aslında sadece Radika değil, Referans da var sürecin içinde. Radikal’in Türk basınında önemli bir yeri var. Özzellikle ilk çıktığı yıllaradaki dinamizmine dönerek yeni bir soluk olmak istiyoruz.

Balçiçek Pamir: Hürriyet’e yayın yönetmenliği beklediğin ama olmayınca küstüğün gibi şeyler söylendi ne kadar doğrudur?

Eyüp Can: Herkes Hürriyet’te belli görevlere gelmek ister. Ama hayatımda hiç bir zaman bir göreve talip olmadım. Talep eden değil talep edilen olmayı tercih ettim.

Digital medya artık yazılı medyayı tehdit ediyor. Ya bunu bir fırsata çevireceğiz ya da kendi cenazemizi kaldıracağız. Yeni iş modellerine yeni gazetecilik modellerine ihtiyacımız var. Ben Radikal projesine geleceğin medyasını dikkate alarak baktım. TV ve internet gazetelerin ertesi gün yaptığı işi büyük ölçüde tüketmiş oluyor. Yepyeni iletişim modelleri gelişti. Binlerce insanın aynı gazeteyi okuyarak ürettipi makro aidiyetlerden mikro aidiyetlere geçiliyor. Sanal alemde on binlerce küçük cemaat kurulmuş bu anlamıyla. Dini anlamda bir cemaat değil bu tabi ki. Radikal’ın beni heyecanlandıran yanı okurunun yazar olduğu bir gazete olması. Radikal 2’de okurlar yazıyor.