Medya
30 Haz 2012 11:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:51

EN ÇOK HANGİ KULÜP KONUŞULDU?

Liglerin bitmesinin ardından, futbol dünyası Haziran ayında transfer çalışmalarına odaklandı.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı ayın spor gündemi araştırmasına göre, transfer dönemini yaşayan spor camiasının en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe olurken, Burak Yılmaz, Umut Bulut ve Dirk Kuyt ise transferleri ile gündemi en fazla meşgul eden futbolcular oldu.

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne gidiyor

Gerek transfer çalışmaları, gerekse şike davası ile Haziran ayında medyanın yakından takip ettiği Fenerbahçe, ayın en çok haber ve yazıda yer alan kulübü oldu. UEFA’nın Sarı lacivertli takım ile ilgili Şampiyonlar Ligi’ne katılabilir açıklaması kulüpte sevinçle karşılanırken, şike davası kapsamında Başkan Aziz Yıldırım hakkında 14 yıldan 39 yıl 9 aya kadar hapis cezası talebinde bulunulması ise üzüntü yarattı. Fenerbahçe ayrıca, Hollanda’lı yıldız Dirk Kuyt’ı ve Mehmet Topal’ı transfer etmesi ile de spor gündeminde sıklıkla yer buldu.

“Galatasaray Ödülü” Daron Acemoğlu’nun oldu

Medya Takip Merkezi’nin aynı araştırmasına göre, ayın öne çıkan diğer spor kulübü Galatasaray oldu. İlk transferini Gaziantepspor’lu Dany’i renklerine bağlayarak gerçekleştiren kulüp, Fransa’nın Toulouse takımında oynayan Umut Bulut’u 1 yıllığına kiralaması ile de medyada geniş yer buldu. Kulüp ayrıca, Galatasaray’lılar Derneği’nin bu yıl ilk kez hayata geçirdiği “Galatasaray Ödülü” ile basının ilgisini topladı. 2011 yılında ekonomi alanında verilmesi kararlaştırılan “Galatasaray Ödülü”nün ilk sahibi, dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu aldı.