Gündem
05 Nis 2013 12:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:07

ELVAN DALTON BARIŞ MANÇO'NUN AVUKATLARINA İSYAN ETTİ! VİDEO

Barış Manço'nun avukatları, 'Balböceğim' şarkısının müziğini çaldığı gerekçesiyle Elvan Dalton'u mahkemeye verdi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Tahir Sarıkaya’nın sunduğu Uyan Türkiyem programına konuk olan ’Ama benim adım Elvan Dalton’ şarkısının yaratıcısı Elvan Dalton, kendisini mahkemeye veren Barış Manço’nun avukatlarına isyan etti.

Bu şarkıyı ticari amaçlı yapmadığını söyleyen Elvan Dalton, ’Gazinolarda bu şarkım çok meşhur oldu. Ben bunlardan ekmek yiyorum. Bugün çalışırsam karnım doyuyor. Açım, cebimde para yok. Benim hiç bir şeyim yok. Yeri geliyor kuruşum olmuyor. Uğraşılacak o kadar insanlar var ki... ’ dedi.

’ŞARKIMDAN PARA KAZANANLAR BAŞKALARI, UĞRAŞILAN BENİM ’

Ankara gazinolarında bu şarkının çok ilgi gördüğünü görünce albüm yaptığını ifade eden Elvan Dalton, ’Ben bu müziği Barış Manço’dan almadım. Bir kaç kişi oturduk bir şeyler üretmeye çalışırken bu şarkı ortaya çıktı. Ben bunu yapalı 10 sene oldu. Ben bı sıfata geldim diye mi oluyor bu? Ütümdeki neyse o. Benim hiç bir şeyim yok. Paralı insanlar var. Ben şarkıyı yaptım, parayı kazananlar başkaları, uğraşılan benim. Benle kimse uğraşmasın. Kasıtlı bir şey yapmadım, müziği almadım ’ şeklinde konuştu.

’BİLİNÇLİ VEYA KASITLI BİR ŞEY YAPMADIM ’

’10 senedir kimse çıkmamış ortaya, Elvan Dalton ekran ekran gezince Elvan Dalton’a çelme mi takmak gerekiyor? ’ diye isyan eden Dalton, ’Sigara alacak param yok. Mahkeme aleyhime sonuçlanırsa da bilemiyorum, kanunun kestiği parmak acımaz. Bilinçli veya kasıtlı bir şey yapılmadı. Hırsızlıkla suçlanıyorum, ben hırsız değilim. Müziği almak istesem arar telif hakkını isterdim. Bir müziğin üstüne 20 tane söz yazılı. Beni mi gördüler ’ ifadelerini kullandı.

ELVAN DALTON'UN İŞLER GÜÇLER SÖYLEDİ- VİDEO