Gündem
11 Eki 2023 19:38 Son Güncelleme: 11 Eki 2023 19:44

Elon Musk'tan İsrail'e destek

Elon Musk, İsrail'deki tüm Tesla Superchargerların ücretsiz hale getirildiğini açıkladı.

Filistinli Hamas militanlarının İsrail'e saldırı başlatmasının ardından İsrail karşı saldırıya geçti. En çok sivillerin zarar gördüğü olayda bir çok can kaybı yaşandı. Taraf devletlere başka devletler tarafından insani yardım malzemeleri gönderilmeye çalışılıyor.

Space X, ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk Twitter hesabı üzerinden İsrail'de Tesla şarj istasyonlarının ücretsiz hale getirildiğini açıkladı. Paylaşımına onlarca tepki gelen Elon Musk bazı kullanıcılara cevap verdi.

"GAZZE'DE BARIŞ İSTEYENLERE YARDIM ETMEK İSTERİM"

Elon Musk, bir kullanıcının 'İsrail'e şarj istasyonları bedava ama Gazze'de hiç elektrik yok.' paylaşımına "Gazze'ye elektrik ve temel hizmetlerin hızla geri gelmesini diliyorum." yanıtını verirken bir diğer kullanıcının "Sadece umuyor musun? Yani Gazze'ye bazı temel malzemeleri gönderemezsiniz ama Tesla Süperşarjları İsrail'de bedava mı?" yanıtına "Gazze'de barış isteyen ama imkanı olmayanlara yardım etmek isterim. Genel olarak ırk, mezhep, din veya başka hiçbir şeye bakmaksızın tüm insanların mutlu ve refah içinde olmasını istiyorum." dedi.