Gündem
23 Nis 2015 15:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Elle dergisine 'Putin' tepkisi!

Kiev'de aktivistler, moda dergisi Elle'in kapağında yer alan modelin giydiği elbiseye tepki gösterdi. Tepkinin gerekçesi ise turuncu-siyah şeritli elbisenin renklerinin Rusya lideri Putin'in 'tezgâhı olduğu' iddiası...

Ukrayna’da, 45 ülkede yayınlanan kadın ve moda dergisi Elle’in yeni çıkacak sayısı deyim yerindeyse infial yarattı. Aktivistler kapaktaki 34 yaşındaki oyuncu Michelle Williams’ın giydiği turuncu-siyah şeritli elbisenin renklerinin Rusya lideri Putin’in ‘tezgâhı olduğunu’ iddia etti.

Sputnik'te yer alan habere göre, aktivistlerin bu komplo teorisine dayanak gösterdiği ilk ‘kanıt’, elbisenin renkleri ile Sovyetlerin Nazilerin yenip İkinci Dünya Savaşı’na son vermesi vesilesiyle kutlanan Zafer Günü’nün sembolü ‘Aziz George Kurdelesi’nin renklerinin aynı olması.

O HALDE PUTİN İNGİLTERE 'Yİ DE Mİ 'ELE GEÇİRDİ'?

Aktivistler ikinci delil olarak ise Rusya’da çıkacak sayıda farklı bir kapak kullanılmasını gösterdi. Ancak söz konusu elbisenin Ukrayna’ya ‘özel olduğuna’ kendilerini inandıran aktivistler, aynı elbisenin en başta İngiltere’deki sayıda kullanıldığını göz önünde bulundurmak istemedi.