Politika
04 Mar 2023 16:15 Son Güncelleme: 04 Mar 2023 18:00

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Akşener'i ikna etmeye gidiyor: İki talepleri olacak

6'lı masadaki krizin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti lideri Akşener'i ikna etmeye gidiyor. İki Büyükşehir Belediye Başkanı, bu görüşmede iradelerinin Genel Başkanlarına bağlı olduğunu, aday olarak da Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler.

6'lı Masa'da aday krizi devam ediyor. Son toplantıda 5 partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda görüş birliğine varmasının ardından İYİ Parti lideri Meral Akşener, kameralar karşısına geçerek Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na adaylık çağrısında bulunmuştu. Ancak dün akşam ortak bir açıklama yapan İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'na desteklerini belirtmişti.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ, AKŞENER'İ İKNA EDECEK
Akşener'in yaptığı sert açıklamalar 6'lı masada adeta deprem etkisi yarattı. İYİ Parti'nin 6'lı masada kalması konusunda Akşener'i ikna etmek için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş devreye girdi. Kılıçdaroğlu da İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'i ziyaret etme talebine CHP olumlu yaklaştı.

KILIÇDAROĞLU, İKİ BAŞKANIN TELEBİNE OLUMLU YAKLAŞTI
CHP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın (Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu) Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINI VE İTTİFAKININ DEVAMINI TALEP EDECEKLER
İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler." ifadelerine yer verildi.