Gündem
03 Nis 2024 18:19 Son Güncelleme: 03 Nis 2024 18:21

Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

31 mart seçimlerinde vatandaşların oylarıyla yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı. İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Bu mazbata 16 milyonundur" ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu mazbatasını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Bu mazbata 16 milyonundur. Mazbata şehrimize hayırlı olsun ve elbette ki Allah beni mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, mazbatasını almasının ardından İstanbul Adalet Sarayı önünde vatandaşlara seslendi. İmamoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Bu süreci destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Başta sevgili eşime, çocuklarıma, anneme, babama, kardeşlerime ve yakınlarıma teşekkür ediyorum. Başta eşim ve çocuklarım en fazla ayrı kaldığımız sürecin en zorunu yaşayan onlar oldular.

Allah sağlık sıhhat verir önümüzdeki 5 yılda çok değerli bir süreci yaşıyor olacağız. Yeni dönemde en önemli şey 16 milyon insanımızı eşit görerek, halkın parasını halkın çıkarı için kullanarak, bu şehrin çocukları hayata hazırlanabilsinler diye, gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasın diye çok çalışacağımı hepinizin huzurunda söz veriyorum.

Şimdi daha çok bir araya geleceğiz, konuşacağız. Bu şehrin annelerinin, babalarının, içlerinin huzurlu olduğu bir dönemi vaat edeceğiz. Bu şehirde kimse kendisini yalnız hissetmesin diye çalışacağız. İstanbul'da her insanımız, özgürlüğü, mutluluğu, huzuru, kardeşliği hissedecek. Daha iyilerini yapacağız.

Önümüzdeki 5 yılda şehrimizin dünyadaki konumunu çok daha yüksek seviyelere taşıyacağız. Uluslararası alanda bölgesine liderlik eden, iyi duygularda liderlik eden, demokraside, dayanışmada, bilimde teknolojide liderlik eden çok özel dünya kenti hale gelmeye devam edeceğiz.

Geçtiğimiz 5 yılda İstanbul'un bu tam yol ileri sürecini dönem dönem yavaşlatan, engelleyen girişimlere maruz kaldık. Umuyorum ve diliyorum ki, milletimizin seçimleri, milletimizin tercihleri, ortaya koyulan sonuçla sağduyu aynı şekilde Ankara'da merkezi idarede, hükümete ve sayın Cumhurbaşkanına da mesaj olur.

Bu işin bir masada oturmak zorunda olduğumuz, birlikte hareket etmemizin, milli bir tavır olduğunu buradan bütün yöneticilere iletiyorum. İnşallah bu engelleme girişimleri bir daha olmaz, inşallah buna son verirler. Hükümet ve belediye ilişkilerine işbirliğine dayalı saygılı ve özenli bir dönemi hep birlikte var ederiz. Temennim budur. Bu büyük bir kazanım olur.

İstanbullular 31 Mart'ta bu mesajı çok güçlü bir şekilde verdi mi? Bu sesin Ankara'dan duyulacağını; vatandaşla inatlaşmanın asla ve asla kendilerine fayda vermediğinin farkına varırlar. Önümüzdeki süreçte de icraat, hizmet ve yatırımla dolu yoğun bir dönemi devam ettireceğiz. Daha çok metro, altyapı, yeşil alan, kültür sanat, dayanışma, sosyal destek, tarihi yapıların restorasyonu her alanda rekor düzeyde başardığımız işleri önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını hepinizin huzurunda mazbatayı aldıktan sonra bir kez daha vaat ediyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ailemize teşekkür ediyoruz. Çalışanlarımıza, yöneticilerimize. Onların sorumluluk duyguları bizim için çok önemli. Onların bilgileri, tecrübeleri ile birlikte geleceğe daha umutla bakıyorum. Hem 5 yıla teşekkür hem önümüzdeki 5 yılda çok daha fazla çalışacaklar.

Her zaman kendimi 2019'dan bu yana kocaman İstanbul halkının ve ittifakının adayı olarak tarifledim. Siyasi partilerin ötesinde doğruluktan, güzellikten yana büyük bir vicdan ve haysiyet ittifakının altını çizdim. Her siyasi görüşten, her renkten sesleri barındıran inanılmaz derecede keyifli halkı kapsayan süreç. Kendi rengini sesini üretip büyük bir buluşmaya dönüştü İstanbul ittifakı. Allah'ın izniyle daha da bunu büyüteceğiz. Bu ittifak ülkemize de iyi geliyor öyle değil mi? Buradan kendisini bu kıymetli İstanbul ittifakının bir parçası gören her bireye yürekten teşekkür ediyorum.

Elbette bu güzel ittifakın öncü gücü ve enerji kaynağı olan ve her zaman içi kıpır kıpır insanlarla dolu İstanbul Gönüllüleri'ne de teşekkür ediyorum. Yüce gönüllü olmanın ne demek olduğunu her zaman gösterdiler. Bütün bu süreci başlatıp, böylesi güzel bir erdemli zaman dilimiyle taçlandıran CHP ve siyasi yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. En başta sayın genel başkanım sayın Özgür Özel'e teşekkür ediyorum. Bütün genel merkez yöneticilerini, milletvekillerini Türkiye'den bize destek sunan üyeleri, her sandığa sahip çıkan, başarının altına imza atan İstanbul örgütüne ve tabii ki il başkanımız Özgür Özel'e herkesin üzerinde teşekkür ediyorum.