Televizyon
09 Eki 2012 11:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

EKRANDAKİ YERLİ DİZİ SAYISI REKOR KIRDI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Televizyonda yayınlanan yerli dizi sayısının geçtiğimiz ay, son yılların en yüksek sayısına ulaşarak yeni bir rekor kırdığı belirlendi.

Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, önceki yıllarda yeni yayın döneminin başladığı kış sezonunda kanalların yayınladığı eski ve yeni yerli dizi sayısı en çok 100’e ulaşırken, bu yıl Eylül’de bu rakamın 120’i aştığı ortaya çıktı.

En çok ATV’nin dizileri konuşuldu

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberler baz alınarak hazırlanan Interpress raporunda, seyircileri ekran başına kilitleyen 120’i aşkın yerli diziler hakkında bir ay içinde toplam 4.842 haber yayınlanırken, en çok haber ATV’de yayınlanan diziler hakkında çıktığı tespit edildi. ATV ekranlarında gösterilen 15 yerli dizi hakkında basında bini aşkın haber çıkarken, Star TV yayınladığı 14 dizi ile yazılı basındaki haberlerde ikinci sırayı alarak geniş yankı buldu. Kanal D’nin yayınladığı 10 dizi ile sayfalarda ses getirirken, Show TV ve TRT 8 diziyle yazılı basında yer alarak gündeme girdiği belirlendi.

MEDYARADAR/ÖZEL