Gündem
28 Tem 2011 14:45 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:37

ECE TEMELKURAN HABERTÜRK'LE YOLLARINI NEDEN AYIRDI? İŞTE AYRILIĞIN PERDE ARKASI! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Gazete Habertürk yazarlarından Ece Temelkuran gazeteyle yollarını neden ayırdı? İşte Ece Temelkuran'ı ayrılığa götüren gelişmelerin adım adım perde arkası...

Ece Temelkuran’ın en son köşe yazısı  ’Vay Be’ başlığıyla 29 Haziran’da yayınlanmıştı. Bu tarihten sonra Temelkuran’ın hiç bir yazısı yayınlanmadı. 

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan’ın Temelkuran’ı hedef gösteren köşe yazısıyla başlayan gerginlik, bugün Nagehan Alçı’nın köşesinden Ece Temelkuran’ı vurmasıyla son noktaya ulaştı.

ÖNCE HİLAL KAPLAN HEDEF GÖSTERDİ! YENİ KANDİL MUHİPLERİ -2!

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan’ın 25.07.2011 tarihinde Yeni Kandil muhipleri - 2’ başlıklı köşe yazısında ’’Kandil muhipleri’nden bir diğerinin arşivinden alıntılarla Kürt meselesinde birkaç yıl önce durdukları yeri hatırlatmaya devam ediyorum. Dersimiz Ece Temelkuran’ diyerek Habertürk yazarını hedef göstermeye çalışmıştı.
Kaplan yazısının devamında Temelkuran için ’Kürt milliyetçiliğinin borazanlığını yapmakla meşgul’  dedikten sonra daha ağır ifadeler kullanarak şunları yazmıştı: "Asker-gerilla" ikiliği üzerinden hem Türk hem Kürt tarafındaki militarizmi meşrulaştırıp; Kürtlere "Yürü be, kesseler acımaz" gazını, Türklere de "Kürtler jilet olup sizi kesecekler" korkusunu aşılıyor. Ve ’ölümcül vuruş’ geliyor"

ECE TEMELKURAN CEVAP HAKKINI KULLANMAK İSTEDİ!


HT yazarı Ece Temelkuran kendi gazetesinden Hilal Kaplan’a yanıt vermek istedi. Bunun için bir yazı yazıp gazeteye gönderdi. Ama Temelkuran’ın yazdığı yazı gazete yönetimi tarafından veto yedi ve yayınlanmasına müsaade edilmedi. Bunun üzerine Temelkuran aynı gün kendi twitter hesabı üzerinden Hilal Kaplan’a yanıt vermek durumunda kaldı.

Temelkuran o twette şöyle demişti:

- Beni HEDEF gösteren Hilal Kaplan’a canın sağolsun demek isterim.
- Bu ’Körler sağırlar birbirini ağırlar’ dönemi geçer Hilal’im. Sonunda insan ararsın. Mümine olup bu kadar hırslı olmak sana yakışmıyor.


BİR DARBE DE NAGEHAN ALÇIDAN GELDİ!

Köşesinden Hilal Kaplan’a yanıt vermek için yazdığı yazı gazete yönetimince veto yiyen Temelkuran, bugün Akşam yazarı Nagehan Alçı tarafından da hedef gösterildi.

Alçı Hilal kaplan’ın yazdığı yazıya destek çıkarak şöyle dedi: ’PKK yandaşlığı’ pozisyonunu benimseyen iki isim, Ece Temelkuran ve Nuray Mert’in çok yakın geçmişteki tam zıt görüşlerini deşifre etti."

Ece Temelkuran bugün de aynı şekilde Nagehan Alçı’nın kendisini hedef gösteren yazılarına Habertürk yönetimi tarafından cevap verme fırsatı tanınmayınca çareyi istifa etmekte buldu.

Ancak bu istifa tek taraflı. Habertürk yönetimi henüz bu istifayı kabul etmiş değil. Gazetede kalması ve köşe yazılarına devam etmesi yolunda baskıların sürdüğü Medyaradar’a gelen duyumlar arasında.

Temelkuran Nagehan Alçı’ya da twitter’dan verdiği yanıtta "ayrılık" sinyalini vermişti:

-Bugün Nagehan’cığım da beni pkk yandaşı ilan etmiş. Bu yalanlardan anladığım birileri benimle ilgili hüküm kesti.

-Ama herkes rahatlayabilir: gidiyorum. Meydan sizindir bacılar! Hayrını görün!


MEDYARADAR/ÖZEL