Gündem
09 Mar 2011 16:46 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:07

''E SEN DE BİRAZ KENDİNİ GÖSTER ŞEKERİM!'' AHMET TEZCAN HANGİ GENEL YAYIN YÖNETMENİNİ İMA ETTİ?

TRT'de yayınlanan Kozmik Oda'ya konuk olan Ahmet Tezcan'dan medya dünyasını sarsacak iddia..

Ahmet Tezcan dün gece TRT Haber'de Rıdvan Memi'nin hazırlayıp sunduğu Kozmik Oda isimli programın konuğu oldu.Tezcan programda geçtiğimiz hafta katıldığı panelde anlattığı olayı bir kez daha gündeme getirdi..

İşte Tezcan’ın iddiası :

“Medyada Kadın Algısı: İstismar ve İstihdam” Ben söze şöyle başladım. Mevcut durum şu anda o kadar değil. Bunun bir adım öncesinde çok yaygın bir şekilde vardı. “Ne kadar istismar o kadar istihdam” şeklindeydi. Somut örneği şudur, bizzat bana yaşayan tarafından anlatılan şey olduğu için:

Büyük bir medya kuruluşunda, bir gazetede sayfa sekreteri bir kadın, “çok fazla gösterişli olmayan” diyeyim, sekiz sayfa yapıyor günde. Bir çocuğu var, çocuğunu bırakacak yeri yok. Maaşı düşük olduğu için kreşe de veremiyor ve çocuğuna da bakmak zorunda gazetede. Aynı işi yapan “daha gösterişli” bir gazeteci hanım var. Günde iki sayfa falan yapıyor. İki-üç kat fazla maaş alıyor, ona sürekli zam yapılıyor, buna yapılmıyor. Bu hanımcağız gidip de bir üstündeki başka bir hanım yöneticiye, kendi durumunu anlatıp niye yapılmıyor denildiğinde, “E sen de biraz kendini göster şekerim” cevabını alıyor…  

Rıdvan Memi: Kime gösterecek kendini ?

Ahmet Tezcan: Bilmem artık.

Rıdvan Memi: Genel yayın yönetmenine mi ?

Ahmet Tezcan: Bilmem artık.