Gündem
28 Ağu 2010 17:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:34

DÜNYAYI KENDİNE HAYRAN BIRAKTI!

FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın açılış gecesinde dev kadrosuyla yeni projesi Troya gösterisini sahneleyerek dünyayı kendine hayran bıraktı.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, Türkiye’de gerçekleştirilen FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın açılış gecesinde dev kadrosuyla yeni projesi Troya gösterisini sahneleyerek dünyayı kendine hayran bıraktı.

Şampiyonanın açılış gecesinde sergilediği muhteşem performans ile salonu dolduran binlerce kişi Troya’yı ayakta alkışlarken, milyarlarca insanda televizyon ekranlarında bu muhteşem gösteriyi canlı olarak izledi.

İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda açılışı gerçekleştirilen FIBA 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda Bir Anadolu Efsanesi ‘Troya’yı sahneleyen Anadolu Ateşi Dans Topluluğu açılış gecesine damga vurdu. 172 ülke televizyonundan canlı olarak yayınlanan açılış gecesinde Troya’dan 30 dakikalık performans sergileyen Anadolu Ateşi, salonu dolduran binlerce kişi ve ekranları başında açılışı izleyen milyarlara Anadolu kültüründen kesitler sundu.

Anadolu Ateşi şimdiye kadar; Bahreyn’de yapılan Formula 1, Katar’da gerçekleştirilen 15’inci Asya Olimpiyatları, Çin’de yapılan 2008 Dünya Olimpiyatları, İspanya Zaragoza’ da Expo Fuarı, Berlin ITB Fuarı, Hannover Expo Fuarı ve son olarak da bu yıl Çin’de yapılan Şangay 2010 Expo Turizm Fuarı gibi dünyaca önemli organizasyonlarda sahneye çıktı. Ayrıca Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve dünyanın gözünün üstünde olduğu; Eurovision 2004, Formula 1 2005 ve Universiade 2005 gibi organizasyonlarda gösterilerini sundu.

Dünya ayakta alkışlıyor

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu bugüne kadar; Yeni Zellanda’dan Amerika’ya, Sibirya’dan Bahreyn’e kadar dünyanın dört bir tarafında 80 ülke ve 244 şehirde 3 bin canlı performans ile 20 milyon sanatseverle buluştu. Adı geçen ve gösteri yapılan bu ülkelere birkaç kez turne yapıldı. Topluluk, 2011 Şubat ayına kadar ise 24 ülke ve 45 şehirde 108 gösteri ile seyirci karşısında olacak.

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, ‘Anadolu Ateşi Evolution ve Troya’ gösterileriyle; Amerika’da New York Madison Square Garden, Chicago’da Chicago Theater, Fransa’da Palais de Congres, Bercy ve Paris Trocadero Meydanı – Eiffel Kulesi, Çin’de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova’da Kremlin Palace, Mısır’da tarihi Giza Piramitleri’nin önü ve Selahhatin Kalesi, Almanya’da Münih Olymphiahalle, İngiltere’de Empire Theater, Belçika’da Forest National, Yunanistan’da Irinis Ke Fillias, Tunus Kartaca Antik Tiyatrosu gibi dünyanın en önemli sahnelerinde gösteriler yaparken sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.