Gündem
31 Oca 2011 15:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:00

DÜNYA TÜRKİYE'Yİ TRT'DEN TAKİP EDİYOR!

Başbakan Erdoğan, TRT'nin televizyon yayınına başlamasının 43'üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünya kamuoyunun, Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine TRT ekranları aracılığıyla tanıklık ettiğini belirterek, “TRT’nin üstlendiği bu sorumlu yayıncılık anlayışı dolayısıyla, Türkiye’nin dünya kamuoyundaki imajı da daha doğru bir şekilde algılanıyor; Türkiye’nin hızla değiştiği, dünyanın yükselen bir yıldızı olduğu, ülkemizin çok zengin bir kültürel mirasa, eşsiz zenginliklere sahip olduğu TRT yayınlarıyla dünyaya duyuruluyor” dedi.

Başbakan Erdoğan, TRT’nin televizyon yayınına başlamasının 43’üncü yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kuruluşundan bu yana seviyeli televizyon yayıncılığından taviz vermeyen TRT’nin, bugün de milli değerlere bağlı, nitelikli, ilkeli yayıncılık anlayışını her geçen gün daha da ileriye taşıyarak milletin takdirini kazandığını belirten Başbakan Erdoğan, “Geçmişte kısıtlı imkânlarla önemli başarılara imza atan TRT, bugün çok daha gelişmiş imkânlarla, farklı kanallarla, tematik ve çok dilli televizyon yayıncılığında attığı yeni adımlarla, kamu hizmeti yayıncılığındaki uluslararası marka değerini daha da güçlendirmiştir” dedi.

Başbakan Erdoğan, TRT'nin özellikle hükümetleri döneminde yapılan atılımlarla kapsama alanını ülke sınırlarının dışına taşıdığını, rekabet gücünü artırdığını, tüm dünyada ilgiyle takip edilen bir medya kuruluşu olduğunu bildirdi. Erdoğan, "TRT yayınları bugün Avustralya’dan Orta Asya’ya, Balkanlardan Avrupa’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya dünyanın her yerinden ilgiyle izleniyor. Dünya kamuoyu, Türkiye’nin kalkınmasına, büyümesine, gelişmesine TRT ekranları aracılığıyla tanıklık ediyor. TRT’nin üstlendiği bu sorumlu yayıncılık anlayışı dolayısıyla, Türkiye’nin dünya kamuoyundaki imajı da daha doğru bir şekilde algılanıyor; Türkiye’nin hızla değiştiği, dünyanın yükselen bir yıldızı olduğu, ülkemizin çok zengin bir kültürel mirasa, eşsiz zenginliklere sahip olduğu TRT yayınlarıyla dünyaya duyuruluyor” dedi.