Gündem
24 Mar 2015 09:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Dünya Gazetesi kadrosuna 2 yeni yazar!

Dünya gazetesinin yazarları arasına 2 isim daha dahil oldu.

Ekonomi gazetesi Dünya, Hatice Karahan ve Volkan Akı'yı yazarları arasına kattı.

Dün, 'Ekonomik Strateji' köşesindeki yazısıyla ilk kez Dünya okurlarıyla buluşan Doç. Dr. Hatice Karahan, Boğaziçi Üniversitesi mezunu.

1999'da İşletme Bölümü’nden lisans, 2001'de üniversitenin İktisat Bölümü’nden yüksek lisans derecesi aldı. Ekonomi doktorasını 2006 yılında ABD'de, Syracuse University’de tamamladı.

Bir süre bu üniversitede hem ders verdi, hem de Center for Policy Research'de araştırmacı olarak çalıştı. 2010-2012 yılları arasında MÜSİAD'da Genel Sekreter Yardımcısı ve Ekonomi Danışmanı olarak görev yaptı.

2012'den bu yana çalışmalarını TÜBİTAK’ta sürdürüyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) de ekonomi danışmanı olan Sayın Karahan, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yarı zamanlı olarak doktora seviyesinde dersler veriyor.

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) bünyesinde araştırmacı ekonomist olarak yer alıyor. Türkiye ekonomisi, kalkınma, enerji, Ar-Ge ve istihdam alanlarında birçok ulusal ve uluslararası yayınları bulunuyor.

Gazeteci Volkan Akı, mesleğe 1988 yılında Karacan Yayınları'nda başladı.

Ekonomi yayıncılığında, gazeteci, radyo ve TV programcısı olarak 25 yıla yakın bir deneyime sahip. Capital ve Turkishtime gibi Türkiye'nin önde gelen ekonomi dergilerinin yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi. Bir dönem Akşam gazetesinde iş dünyası ve ekonomi üzerine köşe yazıları yazdı. SKY Türk kanalında program yaptı. Gazetecilik kariyerinin yanı sıra, Mimar Sinan Üniversitesi’nde medya ve iletişim üzerine dersler verdi.

Sayın Akı, 'İş'ten Sohbetler' köşesiyle Dünya'da yazacak.

Ekonominin aktörleri, çarşamba günleri Volkan Akı'nın köşesinde okuyucuyla buluşacaklar.