Gündem
19 Eyl 2012 16:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:09

DÜNYA DÜĞÜNLERİ ''GÖR'DÜĞÜN GİBİ''DE (MEDYARADAR- ÖZEL)

Kanaltürk ekranlarında yepyeni, çok keyifli ve eğlenceye doyacağınız bir program başlıyor.

Asya'dan avrupa'ya, afrika'dan amerika'ya dünyanın düğünleri Kanaltürk ekranlarında olacak. yıllarca Anadolu'yu gezen Mert Savaş artık Kanaltürk ekranlarında dünya ülkelerinin düğünlerini sizler için gezip  anlatacak.

Gelinin saçından makyajına, düğün yemeklerinden masa süslemelerine, gelinlikten geleneğe bir düğüne ait ne varsa hepsi "Gör'düğün gibi"de olacak.

Mert Savaş, "Gör'düğün gibi" de her hafta gittiği ülkenin mutfağına da girecek ve ne lezzetli yemekleri baştan sona sizler için hazırlayacak.

ERKEĞE GELİNLİK GİYDİRME ADETİ

Gör'düğün gibi'nin ilk durağı ukrayna. polonya sınırında rodin köyüne giden gör'düğün gibi ekibi geleneksel bir Ukrayna düğününü siler için görüntüledi.. Sabah 6'da saçı ve makyajı için hazı olan gelin o süreçte neler yaşadı nasıl aksilikler oldu. gelinin evinde erkeğe neden gelinlik giydirildi. Kız evi gelen hediyeleri beğenmeyince ortalık nasıl gerildi. Ukrayna adetlerine göre gelin 5 daikalık yolu 45 dakikada gitti.. Ve en güzel müzikleriyle ve danslarıyla düğün anı. Hepsi gör'düğün gibi de.....

Mert Savaş, Ukrayna'nın geleneksel lezzeti borş'u da sizler için hazıladı. içine 25 çeşit sebze ve et konulan borş'un hikayesi de Gör'düğü gibi de olacak....

Gör'düğün gibi ilk bölümüyle 29 eylül Cumartesi günü saat 16:15'de Türkiye'nin kanalı Kanaltürk'te..