Medya
08 Mar 2011 08:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:06

"DÜNÜN ESKİ SOLCUSU BUGÜN EN KOYU YANDAŞ OLDU, TRT'DE AYRI CNN'DE AYRI KONUŞUYOR!"

"Bize göre, dünkü toplantıda Nedim Şener ve diğer tutuklananları savunacak son kişi olmalıydı."

Fazla gaza getirmeyin

Kötü yola düştük' anlamında söylemiyoruz ama sonunda twitter'a dahi malzeme olduk. Teknoloji özürümüze rağmen 'İstihbarat Servisi'mizin canavarları' bütün bunları gözümüze-kulağımıza soktu. En çok Cüneyt Özdemir'in 'Aslan Burhan Abi' demesini tuttuk. Son ayların en çok ses getiren yazısıyla ilgili tepkilerin hız kesmeden devam ettiğini söyleyebiliyoruz.

...
Dün sabah CNN TÜRK'teki Haber Toplantısı'nı dikkatle izledik. Çünkü sağ başta Derya Sazak oturuyordu. Bu eski solcu, yeni yandaş hayli ilginç çizgiye sahip. TRT'de başka, CNN'de farklı konuşmakta. Kazara katıldığımız TRT HABER'deki tartışmada telefonu kapattığımızda arkamızdan söylediklerini yazalım; 'Burhan Bey ulusalcıdır. AKP karşıtıdır'. Oysa onu kızdıran cümlemiz şöyleydi; 'TRT'nin telifli kadrosundan para almıyoruz'. Sazak'ın beyin çizgisi ünlü 'Kargasekmez Geçiti'. Fazla zikzaklı. Bize göre, dünkü toplantıda Nedim Şener ve diğer tutuklananları savunacak son kişi olmalıydı.

...
Bu ülkede öyle yorumcular türedi ki, 'Cüzdanlarından, miğdelerine yol var'. 16 şubat günü 'Gazetecilerle ilgili operasyon daha yeni başlayacak' jurnalini unutmadık. Devamlı hedef gösterenler var. İsminin önünde gazeteci-yazar bulunan Faruk Mercan bunlardan. Tesadüfen iki programda izledik. Devamlı hedefe Sedat Ergin'i koyuyor. Lafı dolaştırıp, 'Ben bunu da söylemiştim. Aradan cımbızla çıkarıp almışlar' savunmasına geçmesin.

...
Eski istihbarat daire başkanları, hükümetin emrinde sivil toplum kuruluşlarının tepesindeki isimleri 'Destek ekipleri'ne dahil edebilirsiniz. Son gözaltı ve tutuklamaları konuşur gibi yapıp, 'Türban'ın rövanşı alınıyor' bile dediler.

...
Son baskınlarda dikkatimizi çeken 'Yıllardır servis verilen gazete ve TV'lere bir şey sızdırılmaması'. Galiba, amcamlar da korkmaya başladı. Şuna kesinlikle inanıyoruz ki, 'Tanrı'nın Adaleti' ergeç onları da çarpacak.

Burhan AYERİ / www.aksam.com.tr