Gündem
02 Eki 2013 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

DÖN KARDEŞİM MEDYA DÜNYASINI FENA KARIŞTIRACAK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

Vatan'daki görevine son verilen Mustafa Mutlu'nun gazetecilik hayatını ve işten atılma öyküsünü anlattığı Dön Kardeşim isimli kitap yarın okuyucusuyla buluşuyor.

VATAN’da on yıldır sürdürdüğü yazarlık görevine, Eylül ayı başında son verilen Mustafa Mutlu’nun, gazetecilik hayatını ve işten atılma öyküsünü anlattığı “Dön Kardeşim” isimli kitap, medya dünyasında büyük fırtınalar estireceğe benziyor.
Kitabın kapağında bir “ilk” gerçekleşiyor ve yıllardır “varlığı” tartışılan “yazarlar üzerindeki patron baskısı”, bir telefon mesajıyla belgeleniyor.

Mutlu’nun kitabında yanıtını bulacağınız diğer sorular şöyle:
* Hangi medya patronu yazarını davet edip, “Dön kardeşim. Senin yüzünden baskı görüyorum, herkes gibi sen de dön” dedi.
* Hangi medya yöneticisi, patron baskısını belgeleyen SMS’i gönderdi.
* Mustafa Mutlu’nun işten atılmasından sonra gazetesine üç ayrı yazı gönderen ve üçü de yayınlanmayan yazar kim? O yazar, bu yazılarda ne yazmıştı? Yazılar yayınlanmayınca ne yaptı?
* Mutlu, VATAN’daki ilk sansür tebliğini “hangi önemli tarihte”, nasıl aldı?
* AKP iktidarına sert muhalefet yaptığı için işinden olan Mutlu, hangi gazetede “daha sert muhalefet yap” baskısıyla karşılaştı!
* Mutlu’nun yazısının yerine, kendi yazdığı hakaret dolu yazıyı koyduramayınca hemen o gün bir başka yazar transfer edip amacına ulaşan Genel Yayın Yönetmeni kim?
* Hangi medya patronu, belindeki iki tabancasını göstererek, “Benim için gazeteler ve televizyonlar, belimdeki bu silahlar gibidir. Kullanmak istemem… Ama silah taşıdığım bilinirse kimse üstüme gelmez” dedi.
* Yönettiği gazeteden eleman çıkarılmasına karşı çıkan ve istifa eden Genel Yayın Müdürü’nü hangi Medya Grup Başkanı, “Hemen görevinin başına dönmezsen bir daha asla benim yöneteceğim gazetelerde çalışamazsın” diye tehdit etti.
* Gazetenin Genel Yayın Müdürü’ne, “Burada Allah benim kardeşim” diyen Medya Grup Başkanı kimdi?

Mutlu’nun dokuz günde sadece birer saat uyuyarak yazdığı kitap 3 Ekim Perşembe günü kitapçılarda olacak…

MEDYARADAR/ÖZEL